soderbergh--20201020

Стивън Содърбърг продължава да ни впечатлява с нестихващата си отдаденост към разрушаването на стереотипите и границите на конвенционалните концепции за правене на кино. В последните години той експериментира с различни начини, по които да прави филми извън големите студийни системи (като да снима цяла продукция на iPhone), а в същото време продължава да бъде популярен автор, от чиито произведения публиката се интересува. Освен това той някак успява да бъде невероятно продуктивен, като миналата година изкара цели два филма, а съвсем скоро ще видим и новия му изненадващ и нестандартен проект.

Става дума за „Let Them All Talk” – следващия филм на Содърбърг, за чието съществуване се разбра съвсем наскоро. Любопитният каст на произведението е поведен от Мерил Стрийп, която играе известна писателка, която отива на круиз с племенника си, в чиято роля ще видим Лукас Хеджис. На круиза авторката се среща с група стари приятели, заради което съжаленията от миналото и разменянето на хапливи реплики става основна част от менюто. Стрийп и Хеджис не са екранно партньорство, което сме очаквали, но със сигурност ще бъдат страхотни заедно на екран – една от живите легенди на Холивуд и една от най-ярките му млади надежди няма как да не се спогодят добре пред камерата.

Наскоро Мерил Стрийп дава интервю, в което разказва за поредната нестандартна снимачна площадка, която Содърбърг е ръководил. Този път става дума за снимков период от едва две седмици, което е повече от нестандартно – дори и най-нискобюджетните продукции обикновено разполагат с 20-30 дни. Именно заради това Стрийп казва:

Содърбърг ще провали всичко за всеки друг режисьор, дизайнер на продукция и всички останали, защото направи филм за 25 цента.

Даян Уийст пък, която също е част от каста, добавя:

Той не използва никакво традиционно кино оборудване, само и единствено звук. Той самият седеше в инвалидна количка, държеше камерата и се търколеше напред-назад.

Още по-интересно става, когато актьорите признават, че „Let Them All Talk” не е имал подробен сценарий и точно написан диалог, а те само са получавали насоки за сцената, къде трябва да свърши тя, но са можели да импровизират репликите си.

По принцип сме фенове на творчеството на Стивън Содърбърг, а дори и да не бяхме, не бихме пропуснали този филм. Изследванията на герои в ограничени пространства са ни много любим жанр, да имаме възможност да гледаме как един изключително иновативен режисьор е подходил към него с помощта на талантливия си актьорски състав няма как да не ни бъде интересно. По-надолу можете да видите и първите официални кадри от филма, които Entertainment Weekly споделят.

let-them-all-talk-steven-soderbergh let-them-all-talk-soderbergh2 let-them-all-talk-soderbergh

Let Them All Talk” е режисиран от Стивън Содърбърг. В главните роли са Мерил Стрийп, Лукас Хеджис, Джема Чан, Даян Уийст и Кандис Бърген.

Филмът ще дебютира по HBO през декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *