Американските военни филми обикновено следват един доста стандартен подход на разказване на историите си – докато винаги се занимават с ужаса на войната, те почти винаги са очеизвадно патриотични, горди от нацията си и доволни от постигнатото. Едно от малкото изключения е войната във Виетнам, която е била меко казано непопулярна (и до ден днешен е), което позволява филмите за нея да са малко по-нюансирани и понякога да предлагат гледната точка, че този конфликт може би не е било най-прекрасното и патриотично дело за войниците, участвали в нея.

Докато никак не вярваме, че подходът на Рупърт Сандърс ще бъде дълбок и балансиран и ще предлага нестандартни динамики, все пак таим надежди за предстоящия „The Things They Carried”. Когато предишния път писахме за проекта, единствено се знаеше, че Сандърс е поел режисурата (за което, както вече стана ясно, не сме особено въодушевени), но сега имаме пълния актьорски състав и той със сигурност привлича интереса ни, тъй като съдържа някои от най-обещаващите млади таланти на Холивуд.

Припомняме, че „The Things They Carried” ще бъде адаптиран от номинираната за „Пулицър“ колекция от разкази на Том О’Брайън за преживяванията на група войниците по време на Виетнамската война и е базирана на личния опит на автора, който е служил в пехотата. Книгата е толкова популярна, че се преподава в много американски училища, което ни подсказва, че към филма вероятно ще има голям интерес. Заради това не се учудваме, че събраният актьорски състав е доста интересен и лесно се вижда как студиото ще рекламира филма с участието на някои от актьорите.

Tye-Sheridan-Tom-Hardy-Stephan-James-Bill-Skarsgård-Pete-Davidson-Ashton-Sanders

Кастът ще бъде поведен от любимеца ни Том Харди, а към него се присъединяват Тай Шеридан („Играч първи, приготви се“), Бил Скарсгаард („То“), Пийт Дейвидсън („The King of Staten Island“), Стефан Джеймс („If Beale Street Could Talk”), Аштън Сандърс („Moonlight”), Мойзес Ериас и Ангъс Клауд. Колкото и да ни е странно да го кажем, от цялата работа единствено Том Харди не разбираме защо е в микса. Тъй като той е очевидно по-възрастен от останалите актьори (всичките 25-30-годишни), предполагаме, че ще играе командира им.

Въпреки факта, че бихме гледали Харди във всичко и навсякъде, струва ни се, че от една страна, той ще засенчи по-младите момчета, а от друга, няма нужда някой с неговия статут на мегазвезда да поема тази роля – останалите са достатъчно популярни (или на ръба на това да са популярни), че да искаме да ги гледаме в подобен проект и без него. Все пак смятаме, че събраните таланти вероятно ще си струва да бъдат  гледани как се мъчат с войната, било пък и то под „вещото“ ръководство на Рупърт Сандърс.

Ето го изявлението на Сандърс по повод обявяването на каста:

The Things They Carried“ е брилянтно написано произведение и една от книгите, които най-силно са ми повлияли. За мен тя прекрачва разказа си за млади мъже на война и разглежда пейзажа на дълбоките човешки емоции, които живеят у всички нас. Много съм развълнуван за актьорския състав, който сме събрали – не сме виждали толкова много млади звезди с различни професионални истории да споделят екрана от времето на „Взвод” или „The Outsiders”.

Естествено начална дата за снимки все още няма, но ще следим развитието на проекта оттук нататък.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *