Рупърт Сандърс определено не е сред любимите ни режисьори и макар да признаваме, че визията на филмите му досега е била на ниво, че и три пръста отгоре, и двете му кинозаглавия – „Снежанка и ловецът“ и „Дух в броня“, са бездушни, бихме казали скучни и напълно лишени от творческа мисъл и усет. Предстоящият му „Rub & Tug“ звучи малко по-интересно, но вече беше поразен от един скандал, който доведе до оттеглянето на Скарлет Йохансон, и не е ясно ще го бъде ли или не.

Сега научаваме за нов проект на Сандърс, който също звучи доста любопитно и можем само да се надяваме, че ще е по-добър от досегашните му произведения. Става дума за „The Things They Carried“ по колекция от разкази на Тим О‘Брайън за войната във Виетнам, написани след като самият той служи в пехотата. Свързаните разкази проследяват взвод американски войници и е третата книга на О‘Брайън за Виетнамската война, която в крайна сметка става един от финалистите за награда „Пулицър“.

Според последната информация Рупърт Сандърс работи по кастинга, за да намери младия си актьорски екип, а тази седмица ще има (или е имало) четене на сценария в Ел Ей – така наречения „table read“. Възможно е снимките да са още това лято във Виетнам.

Продуцент на „The Things They Carried“ е Дейвид Зандър, а Скот Б. Смит („A Simple Plan“, „The Ruins“, „Siberia“) е автор на сценария. Ако проектът действително се задвижи и то с очакваната скорост, съвсем скоро ще станат ясни и актьорите, които Рупърт Сандърс е избрал. Ние не сме супер впечатлени от кастинга в предишните му филми, но там едва ли е имал кой знае каква тежест при избора на звезди. С „The Things They Carried“ може да му се получи по-добре и най-накрая да покаже, че е наистина кадърен режисьор. Ще видим, но честно казано, не сме затаили дъх.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *