Не бихме казали, че си сложихме присърце скоропостижно обявения фалит на разчитащата на иновативност в начина, по който представя оригиналното си съдържание, мобилна стрийминг платформа Quibi, но със сигурност останахме разочаровани, че няма да видим реализирани подготвяния от Стивън Спилбърг антологичен хорър сериал „Spielberg’s After Dark” и (в още по-голяма степен) адаптацията на „Tomie“ по Джунджи Ито. Какво да се прави обаче, това е положението.

Правим това встъпление първо, защото досега не сме имали повод по никакъв начин да споменем края на Quibi, а пък обърнахме внимание на доста техни проекти и е хубаво все пак да го адресираме по някакъв начин, и второ, защото споменатата (много очаквана от нас) екранизация на „Tomie“ трябваше да бъде режисирана от Александър Ажа („Високо напрежение”, Очи на скалите”, „Огледала”, „Пираня”, „Рога“, „Плячка“), а с него е свързана настоящата ни новина. Deadline съобщават, че французинът ще оглави най-новия проект на Searchlight Pictures (вече притежание на Disney), които след миналогодишните „Ready or Not“ и „Antlers“ отново обръщат към хорър жанра.

Филмът е озаглавен „Elijah“, а финалният вариант на сценария е дело на Ажа и честия му партньор от миналото Грегъри Левасьор („Високо напрежение”, „Очи на скалите”, „Огледала”) – двамата работят по оригинална идея на Кори Гудман („Последният ловец на вещици“). В центъра на историята е малко момче, който кани мистериозен непознат в дома си, вярвайки, че той държи ключа за оцеляването на болната му майка. Когато все по-странни и по-странни неща започват да се случват около къщата му, момчето открива, че зловещият непознат не е спасителят, който твърди че е.

Ще излъжем, ако кажем, че това описание на „Elijah“ ни ентусиазира кой знае колко, но имаме интерес към филма заради Александър Ажа, когото харесваме и уважаваме доста, при все че понякога прави откровено слаби неща. Надяваме се (Левасьор е допълнителна гаранция), че този път нещата ще му се получат. Очаква се Ажа да започне работа по „Elijah“ веднага щом приключи с постпродукцията на камерния фантастичен трилър „O2“, който е по сценарий на Кристи Льоблан, част от „Черния списък“ за 2016 – филм, към който имаме доста сериозен интерес.

Продуцент на „Elijah“ е Адам Голдуорм („Последният ловец на вещици“, „My Friend Dahmer“) от Aperture Entertainment, наравно с Дейвид Гойър („Батман срещу Супермен“, „Терминатор: Мрачна съдба“) и Кийт Левийн („The Night House“) с тяхната компания Phantom Four Films, както и вицепрезидентът на отдел „Продукции“ на Searchlight ДанТрам Нгуин с Manager Apolline Berty.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *