the-watch-01-20201010

Не сме много сигурни от къде и как да започнем тази новина. Още в началото на годината ви показахме първите снимки от предстоящата адаптация на BBC America на поредицата книги за Стражата на Тери Пратчет. Още тогава изразихме съмненията си, че ще получим нещо, което няма да има нищо общо със своя първоизточник. Сега, най-после, получаваме и първия тийзър (както и бонус клип) и въпросните ни съмнения се превръщат в буйна и неудържима река, която е готова да погълне създателите на този сериал.

Продуцентите няколко пъти се опитаха да убедят зрителите, че това, което се опитват да създадат, не е реална адаптация на която и да е книга, а модерна и свободна интерпретация, ползваща източниците за вдъхновение. Героите, в по-голямата си част, явно също са просто бледи вдъхновения на своите първообрази, защото ни е много трудно да познаем който и да е от тях от трейлъра. Вижте го и него:

На този етап ще си спестим повече коментари, защото нищо хубаво не ни идва на ум. Истината е, че това може и да бъде много хубав и интересен сериал, ако не използваше името на Тери Пратчет, за да се рекламира. Ще оставим на вас да споделите впечатленията си от тази кратка, но изпълнена с екшън и действие хаотична реклама.

Ето какво сподели изпълнителният продуцент Ричърд Стоукс за естеството на адаптацията:

Това, което ни стана ясно още в началния етап на разработка, беше, че нито една от книгите не предоставяше достатъчно история за сериал от осем епизода. А това всъщност се опитвахме да постигнем ние.

Той определя „The Watch” като съвкупност на елементи от всички книги. Сценаристите са си харесали това, което са сметнали, че пасва най-добре на общата история на сериала. Припомняме ви, че въпросната история ще се върти около проблемна, но очарователна група от полицейски служители в корумпиран град.

За финал ще ви оставим с още една бонус сцена, която ни показва малко повече от главните действащи лица в Стражата:

The Watch” ще бъде режисиран от Крейг Вивейрос, Ема Съливан и Браян Кели по сценарий на Саймън Алън. В ролите ще видим Ричърд Дормър, Адам Хюгил, Ана Чанслър, Лара Роси, Джо Итън-Кент, Марама Корлет, Сам Адеунми, Джеймс Флийт, Ингрид Оливър и Рут Мадълей.

Добрата новина е, че вече има ясна премиерна дата. Сериалът ще дебютира по BBC America на 3 януари 2021 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

 1. И като това се сгромоляса, продуцентите ще кажат „няма интерес към Пратчет, след 10 години ще пробваме пак“.

 2. Толкова разочарован от нещо не помня кога последно съм бил 😀

  1. Очакваше се и пак ми се повръща, макар да бях подготвен

 3. Wtf is this???? Какъв е тоя епохален ташак, бе? Това не може да е сериозно.

 4. Защо не направите един Inglourious Kunts???
  На тема тоталното западане на седмото изкуство, тоест киното. Спрямо качеството на киното пред 50-те, 60-те и т.н. години до към началото на 20 век… Има доста огромна разлика бих казал. Да не говорим, че има шедьцоври на киното, които сега едва ли биха се допуснали да се снимат заради политичаската коректност (обобщавам всичко тук)…Мисля че ще бъде една страхотна и много интересна дискусия, в която и всички ние да се включим мислите, мненията и коментарите си.
  Благодаря.

  1. Хайнрих, като първа стъпка – вземи прочети някоя книга за историята на киното.
   Бих предлополжил, че не си прочел нито една (поправи ме ако греша).
   При малко усилие и любопиттво – и сам можеш да търсиш отговори на повечето въпроси, които възникват в теб …

   Ет един първоначален списък от който да си избереш от един добър източник:

   https://www.goodreads.com/list/show/2775.Best_Books_about_The_History_of_World_Cinema_

 5. Единодушието тук относно ‘основният проблем’ е дистърбинг. Ако това е проблемът на всички проблеми, с който всеки път до припадък се обяснява всичко, тези по-долу до един би трябвало да са шедьоври:

  Truckers, 1992, an animated series by Cosgrove Hall.

  Johnny and the Dead, a TV serial by ITV, 1995.

  Soul Music, 1997, an animated series by Cosgrove Hall.

  Wyrd Sisters, 1997, an animated series by Cosgrove Hall.

  Johnny and the Bomb, 2006, a three-part TV series on the BBC.

  Hogfather, aired by Sky One, Christmas 2006 as TV film.

  The Colour of Magic, aired by Sky One, Easter 2008 as TV film.

  Going Postal, aired by Sky One, Easter 2010 as TV film.

  Troll Bridge, 2019, premiered at Flickerfest International Film Festival, 16th January.

  Good Omens, 2019, 6 episode miniseries made available to stream on Amazon Video on 31st May.

 6. Гледахте ли?
  Няма нов материал, затова ще си оставя мнението тук.
  Според мен излезе съвсем приличен продукт. Да, само базиран на героите и фрагменти от няколко книги, а нататък историята е натъкмявана доста – всичко това изигра по-скоро лоша роля , отколкото да привлече въодушевени фенове, но като се замисля – другият вариант беше мрънкане, че са крали от Пратчет. Грим и костюми – става, има какво да се желае. Актьорска игра – умишленото преиграване винаги ми идва в повече, тук също, особено на Ричард Дормър; лошите пък бяха до един зле – никаква емоция, никаква експресия; впрочем на Джо Итън Кент, за когото бях убедена, че ще е някакво парашутно некадърно ЛГБТ недоразумение, е сред най-добрите изпълнения. С отворения край се издъниха. За мен е 6/10.