Следим отблизо раздвижването около поредицата „Watchmen” на Деймън Линделоф за НВО и все още сме заредени със сериозно количество скептицизъм – като заклети фенове на култовия комикс на Алън Мур. Новото ни включване е провокирано от информацията на /Film за ролята, в която (нетърпеливо) очакваме да видим Джеръми Айрънс – той ще се превърне в по-възрастна версия на Ейдриън Вейт, познат и като Озимандиас. Коментираше се хипотеза, че Айрънс ще бъде „застаряващ имперски владетел на британско имение“, като определението до голяма степен му отива като амплоа на Озимандиас – богат индустриалец и гений, който инсценира нашествие на извънземни и уби хиляди хора, за да предотврати „армагедон“, предизвикан от ядрени ракети и за да обедини човечеството срещу измисления враг. Май не се сещаме за друг комиксов „злодей“, чиито действия да са предизвикани от стремежа му за постигане на световен мир…

Заедно с уточнението за ролята на любимия ни и дълбоко уважаван Айрънс се появи и още едно име в актьорския екип на предстоящото своеобразно продължение – носителката на „Еми“ Джийн Смарт се включва като тайнствен агент на ФБР. Актрисата е добре позната с легендарни участия в различни телевизионни поредици – „Frasier“, „24“, „Fargo“, „Legion“ и какво ли още не. В „Watchmen“ тя ще е агент Блейк (дали името й е заредено с някаква референция към любимия ни Едуард Блейк a.k.a. Комедианта?!), която преследва хора със свръхчовешки способности, тъй като всички супергерои са извън закона.

tim-blake-nelson-20181112

И още едно допълнение идва от актьора Тим Блейк Нелсън, който покрай премиерата на „The Ballad of Buster Scruggs“ е коментирал в интервю за Collider своя герой в предстоящата поредица на НВО – той ще влезе в ролята на Looking Glass (Огледалото), нов персонаж, който не се появява в оригиналните комикси на Алан Мур и Дейв Гибънс. След прочитането на сценария за пилотния епизод, Нелсън споделя, че е харесал много героя, който му предстои да изиграе, но самият Линделоф му признал, че не знае как ще доразвие образа на този персонаж и може да се окаже прекалено незначителен за Тим Блейк Нелсън. Но впоследствие нещата са се променили – и авторът на поредицата настоявал пред актьора, че държи той да се включи в екипа като „Огледалото“ ще бъде важна част от героите на бъдещите телевизионни „Watchmen“…

Преди време се коментираше, че действието ще се развива в алтернативната вселена на Мур, но в наши дни, като ще се опитат да бъде отразена политическата ситуацияна съвремието ни – сюжетът на оригиналния „Watchmen“ притежава характерните особености на 80-те години – с Тачър, Рейгън и Горбачов, докато новият поглед към тази вселена ще трябва да се съобрази с Тръмп, Мей и Путин… Сред имената, благодарение на които ще оживеят героите на новия „Watchmen“, са Реджина Кинг (The Leftovers“), Дон Джонсън, Луис Госет джуниър, Аделейд Клемънс („Parade’s End“) и Андрю Хауърд („Hatfields and McCoys“).

Режисьор на пилота е Никол Касел („The Leftovers”), а сценарият е дело на Линделоф. Очаква се поредицата да дебютира по НВО през 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *