Скокът в търсенето и гледаемостта на филми като „Зараза“ на Волфганг Петерсен и „Заразяване“ на Стивън Содърбърг в разгара на пандемията, в която се намираме, е ясен знак за индустрията да не се помайва, а бързо да капитализира, експлоатирайки темата. Един от първите, които яхват гребена на вълната е Майкъл Бей, който продуцира реалистичния (поне така ни се струва от днешна гледна точка) трилър „Songbird“.

Филмът разказва за свят, в който пандемия от COVID-23 унищожава милиони човешки животи, а оцелелите са затворени по домовете им за четири години. В центъра на историята са двамата млади влюбени Нико и Сара, които са разделени от наложената карантина и опитват да подържат връзката си от разстояние. Когато Сара е изложена на риск от заразяване и правителството, което налага тоталитарни мерки в борбата със заразата, тръгва по петите ѝ, Нико трябва да прекоси града в опит да я спаси.

Ако мислите, че сте готови за „Songbird“ – ето ви един изпълнен с напрегнато действие трейлър.

Някои познати факти са намерили място в сюжета на тази история – от „първа ръка“ сме наясно какво означават „пандемия“ и „локдаун“, а в продължение на десетилетия родителите ни са живели под угрозата от наблюдение и подслушване от страна на тоталитарните власти. Би трябвало да не се изненадаме от съчетанието им в едно дистопично кинематографично бъдеще, в което правителството се опитва да елиминира опасния COVID-23, а двама млади са открили любовта, но са принудени да са разделени заради ограниченията на карантината.

Любопитен факт е, че „Songbird“ е написан и продуциран по време на реалната пандемия тази пролет и е много вероятно интересът към филма да бъде (доста) по-голям именно поради това съвпадение. Режисьор е Адам Мейсън, като той и Саймън Бойс са автори на сценария. Ролите в историята са разпределени между КейДжей Апа, София Карсън, Крейг Робинсън, Брадли Уитфорд, Петер Стормаре, Александра Дадарио, Пол Уолтър Хаузър и Деми Мур. Филмът е заснет за 17 дни, като една от компаниите, отговорни за тази авантюра, е Platinum Dunes на Майкъл Бей.

Все още не е ясно кога се предвижда „Songbird“ да бъде предложен на публиката – предвид актуалното му съдържание е логично STX да се опитат да го представят възможно най-скоро, но разпространението на кино е все още неподходяща опция, а това поставя доста неизвестни пред екипа на филма. Да видим…

songbird_xlg

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *