Тандемът, начело на най-касовия филм за супергерой-жена в историята, отново ще създаде проект с потенциала да се превърне във феноменален епос. Припомняме набързо (сякаш има хора, които не знаят), че режисьорката Пати Дженкинс и израелската актриса Гал Гадот работиха заедно по суперуспешния „Жената чудо“ и неговото дълго отлагано по епидемични причини продължение „Жената чудо 1984“ (най-новата обявена премиерна дата е 25 декември 2020).

След като Гадот, позната като модел и от поредицата „Бързи и яростни“, влезе в обувките на амазонката Даяна Принс, нагърбила се с нелеката задача да победи във войната, която ще сложи край на всички войни, тя отново ще изиграе силна и комплексна героиня. Преди дни беше официално потвърдено, че Paramount са спечелили правата за екранизация на биографична история за египетската владетелка Клеопатра, а в наддаването са участвали още Universal, Apple, Warner Bros. и Netflix.

Интересен факт е, че идеята идва от самата Гал Гадот, която предлага за сценарист Лаета Калогридис, позната с работата си по „Злокобен остров“, „Алита: Боен ангел“ и „Александър“. Все още няма никакви подробности за сюжета, защото проучванията и намирането на точния ъгъл са в много начален етап.

Гал Гадот сподели новината в своя туитър профил и в допълнение отбеляза, че е много развълнувана да започне работа по идеята:

Обичам да започвам нови приключения, обичам вълнението от новите проекти, тръпката от реализирането на нови истории. Исках да разкажа тази на Клеопатра от много дълго време. Няма как да съм по-благодарна за този „А-тийм“.

В последните години имаше много слухове за потенциални снимки на филм за Клеопатра, като спекулациите за вероятните актриси бяха диаметрално противоположни (от Анджелина Джоли до Лейди Гага), а за режисьори се спрягаха Дейвид Финчър, Дени Вилньов и Анг Лий. Въпреки че в тази роля са влизали множество актриси, най-емблематичното превъплъщение остава това на Елизабет Тейлър от 1963-а във филма на Джоузеф Л. Манкевич, който почти разорява 20th Century Fox заради чудовищните си пропорции.

В продуцентския екип на новия проект освен Пати Дженкинс, Лаета Калогридис и Гал Гадот, заедно с нейния творчески партньор от Pilot Wave Motion Pictures Джейсън Варсано, е още Чарлс Роувън от Atlas Films. Засега няма подробности около останалите членове на екипа, нито премиерна дата, но продължаваме да следим развитието на този повече от любопитен проект.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *