Остава само седмица до премиерата на втори сезон на антологията на Майк Фланаган, която използва класически истории за призраци за свое вдъхновение. По този повод рекламната кампания тече с пълна сила и дори не успяваме да смогнем да отразим всичко достатъчно бързо. Припомняме ви, че „The Haunting of Bly Manor” ще екранизира произведението „Примката на призрака” („The Turn of the Screw”) на Хенри Джеймс, като в същото време ще вмъкне и още няколко сходни разказа на писателя.

Едно от най-интересните неща, които се появи през изминалата седмица, е краткият поглед зад кулисите на продукцията, в който Фланаган обяснява за вдъхновението, разказите на Хенри Джеймс и връзката между любовната история и историята за призраци, които неизбежно се превръщат в едно цяло до края на сезона. Ще можете да чуете също така какво е общото и какво различното между „The Haunting of Hill House” и „The Haunting of Bly Manor”. Вижте и самото видео:

Новият сезон отново ще съчетае стряскащия ужас с човешката драма и ще се опита да отиде дори още по-далеч от своя предшественик. Ние вече сме ви споделяли колко много харесваме „The Haunting of Hill House” и нямаме търпение да видим какво са ни подготвили Майк Фланаган и компания.

Това обаче не е всичко, защото от Netflix ни затрупаха с поредица плакати през последните няколко дни. Първо искаме да ви представим всеки един от героите, с които ще може да се срещнете в имението Блай.

bly-1 bly-2 bly-3 bly-4 bly-5 bly-6 bly-7 bly-8 bly-9

Ако това не ви е достатъчно и искате още повече подробности, то можете да разгледате и плакати, посветени на всяка една от деветте серии, като имате възможност да научите и заглавията им.

 

bly-1-1 bly-2-1 bly-3-1 bly-4-1 bly-5-1 bly-6-1 bly-7-1 bly-8-1 bly-9-1

Действието на „The Haunting of Bly Manor” се развива в Англия през 80-те години на ХХ в., когато след трагичната смърт на au pair, Хенри Уингрейв наема млада бавачка от Америка да се грижи за осиротелите си племенници, които живеят в имението Блай заедно с управителя Оуен, надзорника на имота Джейми и икономката мис Грос. Но нищо в имението не е такова, каквото изглежда и пазени с векове тайни за любов и загуба чакат да бъдат разкрити в този смразяващ готически романс. В имението Блай да умреш, не означава да си отидеш.

Създател и шоурънър на „The Haunting of Bly Manor“ е Майк Фланаган, който този път е режисьор и сценарист само на първия епизод. Останалите ще бъдат режисирани от Йоланда Рамке и Бен Хоулинг („Cargo”), Кийрън Фой („Citadel”, „Sinister 2”, „Eli”), Лиъм Гавин („A Dark Song”) и Аксел Керълин („Tales of Halloween”). В ролите са Оливър Джаксън-Коен, Виктория Педрети, Катрин Паркър, Хенри Томас, Кейт Сийгъл, Раул Коли, Амелия Ийв, Т’Ниа Милър и др.

Премиерата на всичките девет епизодa от сезона е на 9 октомври по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *