The Lady

Един месец се кумихме да ви представим снимките от новия режисьорски филм на Люк Бесон и само няколко дни след като го направихме, вече е ред и на първия тийзър трейлър.

Ако сте пропуснали, „The Lady” проследява част от жизнения път на една от най-интересните жени, посветили се на политиката, Аун Сан Су Чи, във времето след 1988, когато тя напуска Оксфорд, за да посети болната си майка, и остава в Бирма, където оглавява опозицията срещу диктаторския режим в страната.

Трейлърът е супер кратичък и не можем да коментираме подробно качествата му (а и евентуалните такива на филма), но се радваме, че Бесон прави опити да се завърне на екран с такава сериозна тема. Да се надяваме, че всички помии, които наснима през последните десет години (и като продуцент и като режисьор), няма да му изиграят лоша шега и ще успее да ни предложи нещо интересно.

http://www.youtube.com/watch?v=8wm13WbpE7k

Аун Сан Су Чи прекарва част от живота си във Великобритания, но при завръщането си в родната Бирма (всъщност държавата се нарича Мианмар, а нейното управление е военна диктатура) оглавява опозицията срещу режима. През 1990 г. печели изборите, които властта обявява за невалидни. На следващата година Аун Сан Су Чи получава Нобелова награда за мир, а хунтата я поставя под домашен арест. Филмът на Люк Бесон няма да бъде биографичен, а ще проследи времето между 1988 – когато Аун Сан Су Чи напуска Оксфорд, за да посети болната си майка, и остава в Бирма – и 1999, годината, в която съпругът й Майкъл Ейрис (в ролята Дейвид Тюлис) умира от рак.

Режисьор на „The Lady” е Люк Бесон („Петият елемент”, „Леон”, „Никита”), а в ролите ще видим Мишел Йео, Дейвид Тюлис, Уилям Хоуп и др.

Премиерата е на фестивала в Торонто следващия месец.

А сега вижте и плаката на филма, който е копие на оригинален плакат от кампанията на Чи от 2009-та.

The Lady - плакат

The Lady - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Аз съм фен ма „Жана д’Арк“. 🙂 🙂
    Не очаквам този филм да има нещо общо с него, нито стилово, нито никак, но имам надежди да ми хареса. 🙂

  2. и аз съм фен, беше доста… изненадващ 🙂
    и за да вкарам пак Джон Бурман, „Beyond Rangoon“ е страхотен филм по темата, там се появява дамата за малко в много впечатляваща сцена на нощен протест

  3. Не съм го гледал, но харесвам Бурман и щом казваш, че е готин мога да му хвърля едно око… като се пенсионирам. 🙁 🙂

  4. да, и аз имам около 500 заглавия да гледам тогава. този специално си го поръчах на р1 двд когато излезе наскоро и му беше отделено време заради азиатската тема.