Нямаме нищо против един добър шпионски трилър, независимо от мястото, на което се развива действието. Apple TV+ са подготвили поредица на име „Tehran“, а неин създател е сценаристът на израелския телевизионен сериал „FaudaМоше Зондер. Негови партньори в авторските отговорности са Дана Еден, Маор Кон, Даниел Сиркин и Омри Шенар, а хора, които са запознати с „Fauda“ твърдят, че усещането е доста близко. Зондер пише историята за Израелските отбранителни сили, които преследват терорист с кодовото име „The Panther“; в случая с „Tehran“ сюжетът е малко по-различен, но изпълнените с напрежение ситуации не са по-малко опасни.

Докато гледахме трейлъра, не можехме да се отърсим от усещането, че макар и дегизирана, наблюдаваме в главната роля Алисия Викандер. Разбира се, че ако бяха „вербували“ младата актриса, екипът на поредицата щяха да разчитат на много по-сериозен зрителски потенциал!

В ролята на агента на Мосад е прочутата израелска актриса Нив Султан – нейната героиня се инфилтрира под прикритие в сложна и опасна операция в Техеран. Тя се проваля, всички замесени в нея са в компрометирани, а по петите й е пуснат агент от правителството – в ролята харесваният от критици и публика Шаун Тоуб. В сериала участват още международната звезда Навид Негабан, Шервин Аленаби, Лираз Чари и Менаше Ной.

Всичко може да е изпипано според представите на израелските творци за конструиране на шпионски пъзел, да е съобразено с причините, поради които са създадени Израелските отбранителни сили – защита на съществуването, териториалната цялост и суверенитета на израелската държава, предпазване на жителите на Израел и борба срещу всички форми на тероризма, които застрашават всекидневния живот, обаче защо трябва да бъде разказан целия сюжет в един трейлър – ето това никога няма да го разберем!

Предвижда се „Tehran“ да е с продължителност осем епизода, а премиерата му по Apple TV+ е на 25 септември, когато ще бъдат излъчени три епизода наведнъж.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Тъкмо го започнахме ….
    След първите две серии можем да кажем, че (много) отдавна не бяхме гледали нещо с подобен съспенс – актрисата е без съмнение world class, you do care about her from the get go. I have asked myself many times – how (really) good actors manage to do that – I don’t know the answer ….

    I have not seen the trailer yet – see no reason to see it now when I know this thing is that good.