US Бокс Офис – 135 млн. за „Железният човек 2”

Обновени резултати

В крайна сметка “Железният човек 2” финишира с 128,122,480 долара, с цели 5,477,520 под първоначално прогнозираните резултати. Това не променя нещата и той продължава да е на пето място в класацията за най-голям дебютен уикенд. В тази сума влизат и 10.2 млн. от 181 IMAX екрана, което представлява рекорд за 2D филм. Предишният най-висок резултат принадлежеше на „Стар Трек” и неговите 8.5 млн. от 138 кина.

В световен мащаб “Железният човек 2” отбелязва нови 57 милиона, което прави приходите от първите две седмици на разпространението му 322 милиона долара. Оттук насетне дори и да пада с голям – характерен за продълженията – процент, филмът не би трябвало да има проблем да задмине 582-те милиона на предшественика си.

Филмите от Топ 10 тази седмица са донесли приходи от 167.7 млн. долара, което е с 21% повече от миналата година, когато „Стар Трек” дебютира на първо място със 75.2 млн. и 45% повече от 2008 година, когато „Железният човек” за втори път окупира първото място с 51.2 млн.

……………………………………………………………………………………………………………………..

Макар и да не се оказа съвсем със златно покритие и да не успя да подобри рекорда за най-голям уикенд на територията на Съединените щати, „Железният човек 2” се представя повече от добре и според предварителните резултати бележи впечатляващите 133.6 млн. в първите три дни от разпространението си. Засега това му отрежда петия най-голям уикенд в историята след „Тъмният рицар” – 158.4 млн., „Спайдър-мен 3” – 151.1 млн., „Здрач 2: Новолуние” – 142.8 млн. и „Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца” – 135.6 млн., но след финалното преброяване е възможно той да излезе и четвърти. Едно от нещата, които могат да наклонят везните в негова полза, е изключително високата оценка, която получава от „Cinemascore”. Оценка, която обикновено се оказва решаваща и за прогнозите как ще се представя филмът оттук насетне. За да видим дали той ще успее да премине границата от 400 млн. ще трябва да изчакаме втория му уикенд. Засега в световен мащаб „Железният човек 2” е спечелил 300 милиона – в които влизат 165 млн. от интернационалното му разпространение в повече от 60 страни.

A Nightmare on Elm Street

На второ място откриваме победителя от миналата седмица „A Nightmare on Elm Street”, който според предварителните резултати се срутва с цели 72% до 9.1 млн. за уикенда и общо 48.5 млн. за първите десет дни от разпространението си. Очевидно феновете на Фреди са се втурнали да го видят още през първите няколко дни и бъдещето пред него никак не е розово.

„Как да си дресираш дракон” продължава успешния си полет и тази седмица се класира трети с 6.7 млн. и общ приход от 201 милиона долара, което го прави най-касовия 3D филм на „DreamWorks Animation”.

Четвърти е „Луда нощ”, който отново е с най-ниския спад за филм от топ 10 с 30%. Това му осигурява 5.3 млн. за уикенда и общо 80.8 млн., което откъдето и да го погледнем е доста добро представяне.

С 4.3 млн., пето място заема Дженифър Лопес с нейния „The Back-up Plan”, което представлява спад от 40%. Общите приходи на филма до момента възлизат на 29,4 млн.
Очаквайте скоро и официалните резултати, както и малко повече допълнителна статистика за представянето на „Железният човек 2”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *