В подготовка за съвсем скорошното излизане на филма „The Glorias” Amazon пуснаха и пълен трейлър, след като досега бяхме виждали само един стилизиран тийзър. След като решиха напълно да пропуснат премиера в салоните, от студиото обявиха, че филмът ще дебютира в стрийминг платформата им на 30 септември, с което твърдо го позиционират в началото на наградния сезон. А по всичко личи, че продукцията има доста шансове за престижни призове.

Припомняме, че „The Glorias” разказва за живота на феминистката легенда Глория Стайнем. За да може да се обхване впечатляващия ѝ жизнен път (в момента тя е на 86 г.), цели четири актриси ще изиграят Стайнем – Джулиан Мур, Алисия Викандер, Лулу Уилсън и Райън Кийра Армстронг. Ще я видим в ранна детска възраст и в годините на първата й известна журналистическа проява през 60-те години, когато отива „под прикритие“ в Playboy Club, за да напише статия за това как се отнасят в подобен род клубове с момичетата, които работят там. Ще я видим и в началото на нейната активистка кариера, как преодолява страха си от говорене на публични места, как издава собственото си списание „Ms.” и как става една от най-уважаваните личности в борбата за права на жените в целия свят.

Освен че история на Глория Стайнем сама по себе си е интересна и вдъхновяваща, другото с което „The Glorias” се отличава е, че той поема нестандартен подход към биографичния разказ. Завръзката е, че докато историческите събития се развиват на екрана, самата Стайнем ще разговаря със своите предишни и бъдещи версии, ще среща младата си същност с по-възрастната. Това са сцените, които се виждат в трейлъра в чернобяло (в автобуси и влакове), което е доста подходящо, предвид, че една от силните тематични рамки във филма ще бъде пътуването, срещането с различни култури и народи и как то ни обогатява като хора.

Наред с прекрасните Джулиан Мур и Алисия Викандер, които, съдейки по трейлъра, ще бъдат перфектни в ролята, имаме голям интерес и към актрисите, които изпълват поддържащия каст. Джанел Моне, Бет Мидлър, Лорейн Тюсен и Моника Санчес ще изиграят други участнички в активистките прояви на Стайнем, които са били влиятелни както за самата нея, така и за цялото движение.

The Glorias” е режисиран от Джули Теймър по сценарий, който тя пише заедно със Сара Рул. Със сигурност е един от филмите, които очакваме с много голям интерес, в началото на наградния сезон и нямаме търпение да го коментираме. Ще бъде достъпен в платформите на Amazon на 30 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *