Мина почти година от последните новини, които имахме за „Mank”, но това съвсем не значи, че сме го забравили – както всеки един проект на любимеца ни Дейвид Финчър и този го следим изкъсо. Спокойно дори бихме казали, че сме по-развълнувани от обикновено, защото за разлика от няколко проекта като „Mindhunter” и „Love, Death and Robots”, където Финчър е продуцент, консултант и понякога режисьор, тук говорим за следващия пълнометражен филм, който той ще режисира – винаги важно събитие в киноманския ни живот.

Припомняме, че „Mank” ще разкаже безобразно любопитната история на задкулисната драма, разразила се по време на правенето на „Гражданинът Кейн“, широко разглеждан като един от най-добрите филми, правени някога. „Кейн“ е режисиран от Орсън Уелс и написан от него в колаборация с Хърман Манкевич – Манк, но впоследствие започва спор кой всъщност какво е написал и кой заслужава кредита.

Титулярният Манк ще бъде изигран от великия Гари Олдман. Той ще бъде подпомогнат от страхотен актьорски състав, сред които ще видим Аманда Сайфрид в ролята на Марион Дейвис – актриса и певица, чиято репутация пострадва, заради разразилата се около филма драма; Лили Колинс ще изиграе Рита Алекзандър, секретарката на Манкевич, а Чарлс Данс ще влезе в обувките на милиардера Уилиам Рандолф Хърст, за когото се подозира, че е бил вдъхновението зад Чарлс Фостър Кейн – титулярният герой на „Гражданинът Кейн“. В ролята на легендарния Орсън Уелс ще видим Том Бърк, познат от миналогодишния „The Souvenir”.

Netflix изкараха първи поглед към „Mank” и с удоволствие можем да кажем, че вълнението ни става още по-голямо. Филмът е черно-бял, в стила на „Кейн“, прическите и костюмите от конкретния период изглеждат страхотно, а типичните за Дейвид Финчър сенки и контрасти се виждат още от отделните кадри – нямаме търпение да ги видим как се проявяват в готовия продукт.

Mank_FirstLook_02-1536x698 Mank_FirstLook_01-1536x698 Mank_FirstLook_03-1536x698 Mank_FirstLook_04-1536x698 Mank_FirstLook_05-1536x698 Mank_FirstLook_06-1536x698

Mank” е режисиран от Дейвид Финчър по дългогодишно писан сценарий на баща му Джак. Редовните колаборатори на Финчър Трент Резнър и Атикъс Рос и тук ще поемат музиката за филма.

Официална премиерна дата за излизането на „Mank” все още няма и единственото, което Netflix казват, е, че ще бъде тази есен. Тъй като вече сме запознати с рекламната им стратегия, която обикновено се изразява в пълно мълчание и задвижване на маркетинговите колела с всички сили в последните 2 месеца преди излизането на съответното заглавие, смятаме за доста вероятно да не ни се наложи да чакаме много нито за трейлър, нито за премиерата на филма. Освен това за Netflix „Mank” ще бъде сериозен претендент за наградния сезон, към който със сигурност ще искат да привлекат възможно най-много внимание, така че ще се оглеждаме съвсем скоро за нови рекламни материали.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. По всичко личи, че ще е огромен филм… Имам обаче подозрения, че като дойде време за награди, ще ги обере „Оne Night in Miami“ (без да съм го гледал, просто съдейки по тема, замесени актьори, режисьор и т. н.). Да видим.

  2. Едно от наистина малкото кино неща, които могат да спасят годината.