„Сламени кучета” („Straw Dogs”)

Не сме сигурни кое ни дразни повече – римейките, които си позволяват пълно незачитане на оригинала, или тези, които са буквално повторение кадър по кадър. Разбира се, самата идея за римейк на абсолютни класики като „Сламени кучета” („Straw Dogs”) на легендарния Сам Пекинпа, ни е непоносима, но това е друга тема.

Засега подготвяния от Род Лури („Последният замък”, „Nothing But the Truth”) римейк, е някъде по средата. Първият трейлър показа сериозно разминаване с цялостното усещане на оригиналния филм – мястото на действието е сменено от Англия с американския юг, където са най-големите „реднеци”, което директно сваля няколко единици от психологическия момент – докато плакатът, който виждаме благодарение на tweeter акаунта на режисьора, е едно към едно с оригиналния постер.

„Сламени кучета” („Straw Dogs”)

Реално погледнато авторите на плакатите на „Сламени кучета” нямат верен ход. Ако измислят нещо различно, всички ще писнат защо са си давали зор да правят нови тъпотии, а не са ползвали за основа оригиналния плакат с Дъстин Хофман (можете да го видите най-долу), който е абсолютна класика. Ако пък ползват него, както е в случая, всички (или поне ние) ще дуднат толкова ли не са могли да измислят нещо по-оригинално, ами само копират.

Нека кажем така. Ако го нямаше оригиналния плакат, този със сигурност щеше да ни изкефи адски много и дори бихме си го закачили на стената. Но както се казва „Ако” е мръсна дума и цапа гащи, така че…

Режисьор на „Сламени кучета” („Straw Dogs”) е Род Лури, а в ролите ще видим  Джеймс Марсдън, Кейт Босуърт, Джеймс Уудс, Александър Скарсгард, Уила Холанд, Доминик Пърсел и Рис Койро.

Премиерата е 16 септември.

„Сламени кучета” („Straw Dogs”)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Еее, не си прав! Не е напълно прекопиран. Все пак лицето е на Джеймс Марсдън, а не на Дъстин Хофман. Освен това в очилата на Марсдън виждаме отражението на Александър Скарсгард и може би на някакви пламъци. Имаме и различни по форма очила, които целят да поставят акцент върху съвременната модерна визия на лентата. А и (затова не съм абсолютно сигурен) парченцата счупено стъкло на очилата имат различна форма, което също е от голямо значение все пак… 🙂 🙂 🙂

    Но стига, стига да спрем с иронията. Такааа…, ако трябва да бъдем сериозни, то думата е само една- ГАВРА!

    А що се отнася до верния ход на авторите на плаката, то какво може да се каже, освен че създателите на римейка са ги прецакали неимоверно много, като въобще са го заснели.

  2. Ох, прочетох първия ред и веднага тръгнах да пиша, "Сигурно се ебаваш, нали?! Но после викам, чакай да дочета. 🙂 Олекна ми! 🙂 🙂