Най-заклетите фенове на автентичността сигурно ще възкликнат удивено, като видят какво са подготвили Empire за корица на месец октомври (само за абонати!), защото пастта на пясъчния червей от „Дюн“ си изглежда съвсем достоверно – както сме си го представяли по книга. Останалите фенове на легендарното списание ще могат да избират (само след два дни, когато то вече е в разпространение) от изненадващо приятна двойна корица, също посветена на филма.

На едната са изобразени Атреидите и Гърни Халик, на другата са трима от най-важните свободни хора на Аракис и Дънкан Айдахо. Като фенове на младия Тимъти Шаламе, когото очакваме с нетърпение в ролята на Пол, винаги бихме предпочели него в компанията на Оскар Айзъкс, Ребека Фъргюсън и Джош Бролин, но пък не може да не отбележим поредното удивително превъплъщение на Хавиер Бардем, който е (отново) неузнаваем на преден план в ролята на Стилгар!

empire-october-2020-cover-atreides empire-october-2020-cover-fremen

Още откакто се заговори за „Дюн“ на Дени Вилньов, вече знаехме, че ни предстои извънмерно преживяване. С представянето на образите и атмосферата все повече се убеждаваме, че споделеното от режисьора за неговата фанатична преданост към величието на този епос, не е просто реклама – всеки детайл е преценен, всеки образ е конструиран внимателно, и актьорите са негови дейни съучастници. Младият Тимъти Шаламе обръща специално внимание на факта, че Вилньов използва реални локации, за да пресъздаде сериозна част от атмосферата на действието във филма, което се развива на пустинната планета Аракис – и това е изключително вълнуващо. Ето какво споделя той за Вади Рум в Йордания:

Тази част от пустинята, която беше избрана за снимки, е наистина удивителна. Сякаш скалите реално те преследват, не е нужно да се добавя нещо с помощта на зелен екран в кадъра. Това са едни от най-вълнуващите моменти в книгата – и съответно на екрана, във филма. Работата беше предварително планирана, действахме по рисунките на сториборда. Ако по „Призови ме с твоето име“ или „Beautiful Boy“ бяхме работили с такъв тип подготовка, сигурно реакциите ни нямаше да са естествени и непринудени; тук е точно обратното – нужно е да знаем какво ще последва, защото не бих могъл да си представя как ще се развие например епизода с пясъчната буря, която ни преследва…

В новите официални снимки, предоставени от продукцията за Empire, може да проследите как се развиват образите – Пол и Чани, дук Лито и Гърни Халик в (почти) пълно бойно снаряжение, лейди Джесика, Стилгар, а също и Дънкан Айдахо в действие.

Dune-Zendaya-Timothee-Chalamet

Dune-Oscar-Isaac-Josh-Brolin

dune-exclusive-4

dune-exclusive-5

Dune-Jason-Momoa-1536x812

Подавайки малки късчета от информация и задвижвайки рекламната кампания с корици на Empire, вярваме, че Warner Bros. са готови с първи трейлър и може да го очакваме скоро. Вследствие пандемичните световни условности, „Дюн“ може и да (не) се появи до края на 2020 година, но какво пък – чакали сме толкова години, ще изтърпим още малко. Важното е, че ще се получи нещо забележително, благодарение на Дени Вилньов.

Напомняме, че режисьорът пише сценария заедно с Ерик Рот и Джон Спейдс, а ролите са разпределени по следния начин – Тимъти Шаламе е Пол, Оскар Айзък и Ребека Фъргюсън са родителите му, Зендея е Чани, Джейсън Момоа е Дънкан Айдахо, Стелан Скарсгард е барон Харконен, Дейв Батиста е Звяра Рабан, Хавиер Бардем е Стилгар, Джош Бролин е Гърни Халик, участват още Шарлот Рамплинг, Дейвид Дастмалчиан, Стивън Хендерсън, Чанг Чен и др.

Още подробности може да откриете в новините ни до момента.

empire-october-2020-subscriber

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Tpeйлърът ще се появи на 9 септ., още мин. седмица беше потвърдено, ffs.

    1. Bravo.Още от сега залагам, че ще е филмът на годината

    2. Какво залагаш бе – домошарката ли 😀

  2. Тийзъра преди Тенет не показа кой знае какво, но поне видяхме всички персонажи + малко диалог. Ще видим трейлъра какво ще покаже.