Въпреки че малко по малко кината отварят и филмовите продукции отново заработват, продължава тенденцията на това новините напоследък основно да бъдат доминирани от проекти, които тепърва се планират. Нямаме обаче нищо против, стига това да са проекти на доказали се режисьори и актьори, които сега имат време да се опознават, да обмислят и предприемат амбициозни и интересни начинания.

Точно такъв е случаят със следващият филм на Брейди Корбет, многократно награждаваният и възхваляван режисьор на „Детството на един водач” и „Vox Lux”. Преди време ви разказахме, че следващият филм, който Корбет подготвя, ще се нарича с гръмкото заглавие „The Brutalist”, а сега разбираме, че режисьорът е имал ползотворна пандемия и е успял да събере повече от отличен каст за реализирането на грандиозната му визия.

new-project-33

Главните роли в „The Brutalist” ще бъдат поети от Марион Котияр, Джоел Еджертън и Марк Райлънс, а в поддържащи роли ще видим Себастиан Стан и Ванеса Кърби. Откъде въобще да започнем обсъждането на това колко невероятен е този актьорски екип? Котияр е абсолютно неповторима актриса, която вече от години ни застрелва с разнообразни роли – от Едит Пиаф до Лейди Макбет. Райлънс наскоро получи първият си „Оскар“ за „Мостът на шпионите“, но всъщност от години е невероятно актьорско присъствие, където и да се появи. На Еджертън сме огромни фенове, защото той ни е спечелил и като актьор, и като режисьор и сценарист. Стан също се показва на радара ни от години, но едва напоследък и широката публика го разпознава като повече от най-доброто приятелче на Капитан Америка, а Кърби до такава степен разцепи ролята на принцеса Маргарет в „The Crown”, че сме готови да й дадем всяка корона, която пожелае.

Но стига суперлативи за актьорите, така или иначе няма да стигнат. Историята на новия филм на Брейди Корбет ще разкаже за брилянтния архитект Лазло Тот (Еджертън) и жена му Ерзебет (Котияр), които избягват от Европа след Втората световна, за да пренапишат собствената си история и да станат свидетели на раждането на съвременна Америка. Техните животи ще се променят безвъзвратно заради мистериозен и богат клиент (Райлънс), а междувременно нестандартната им любовна история ще премине през невиждани висоти и покрусяващи низини.

А ето и какво казва Корбет за сюжета, който приказният екип ще ни разиграе:

Във времето на прероденият цикъл на популизъм и предразсъдъци, който виждаме през 21-и век, „The Brutalist” е филм, който отпразнува победите на група дръзки и успешни визионери – нашите деди. От досегашните ми проекти, този е най-близкият до сърцето ми и до семейната ми история. Много се вълнувам отново да работя с някои от най-близките ми колаборатори, както и с много нови хора, за да създадем това, което всички разглеждаме като жизнено важен и релевантен филм.

Брейди Корбет е написал сценария на „The Brutalist” заедно с Мона Фастволд. Премиерна дата, разбира се, засега няма, но продукцията се очаква да започне в началото на 2021 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Котияр в последния Батман на Нолан е Адът! Яна Маринова е муза до нея.