брейди корбет
Брейди Корбет

Логичен и ясен ход е да обявиш следващия си проект, докато все още се намираш в светлините на прожекторите – най-добре е това да се случи на някой от най-големите световни фестивали. Тази цел беше постигната от Брейди Корбет, който „разходи” до Венеция Натали Портман, а филмът им „Vox Lux” спечели доста ласкави отзиви. И ето как идва удобния момент за Andrew Lauren Productions, които обявиха, че третия филм на Корбет се нарича „The Brutalist” и ще бъде отново в сътрудничество с тях. Шефът на компанията Андрю Лорън споделя:

Възможността да работим с нашия добър приятел Брейди по „Vox Lux” беше за нас страхотен опит – и съвсем естествено дойде решението да го подкрепим в работата му по неговия следващ проект. Той е феноменален творец и сме сигурни, че го очаква изключителна кариера!

Корбет отново ще напише и режисира следващия си филм и след като връща комплимента на продуцентската компания – че имат ясна представа за бъдещето и са идеалния партньор за творческа работа, дава още малко пояснения за историята, която ще разкаже „The Brutalist”.

Във филма се разказва за перипетиите в живота на архитект, евреин с унгарски произход, който емигрира в САЩ през 1947 година в търсене на така желания „добър живот”. След неизбежните провали, той осъзнава, че съдбата му е поела по друг път в новата му родина. А начинът, по който може да се „продаде” по-сигурно един филм с фокус „архитектура”, е да се измисли провокативно заглавие – сещате ли се за нещо по-стряскащо от „The Brutalist”? Всъщност това е име и на движение в артхитектурата от средата на ХХ век, като най-характерни представители обикновено са масивни държавни и институционални сгради, които се отличават с яка бетонна структура и (най-често) грозни, ръбати фасади.

Като имаме предвид пътя на Брейди Корбет зад камерата до този момент, можем да заложим на сигурно, че в „The Brutalist” няма да се говори само за архитектура, нито само за драматичния, вечно несправедлив свят. Стискаме му палци да се задържи на „гребена на вълната” и да продължат да говорят за него с интерес и киноспециалистите, и обикновените киномани. Все още няма премиерна дата или други подробности около проекта за трети режисьорски филм на Корбет, но ще внимаваме за нови продробности, които да споделим в бъдеще.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *