Стрийминг войните стават все по-свирепи, борбата за зрителски долари все по-безмилостно жестока. Технологичният гигант Apple е един от новите играчи, но бързо набира скорост. Разбира се на този етап няма как да се мери с Netflix, HBO и дори Amazon. Едва ли обаче някой се съмнява, че гигантската финансова мощ на компанията на Стив Джобс, променила света завинаги, ще бъде използвана целенасочено и ще роди вълнуващи проекти от ранга на великолепния „The Morning Show“. След като Стив Карел, Рийз Уидърспуун и Дженифър Анистън – едни от най-високоплатените и обичани холивудски звезди се довериха на AppleTV+, друга международна знаменитост последва техния пример – Леронардо ДиКаприо.

Според The Hollywood Reporter носителят на „Оскар“ и неговата продуцентска компания Appian Way са сключили сделка с Apple за съвместна работа по неопределен, но голям брой филми и сериали. Стъпката е част от стратегията да бъде разширено и подобрено портфолиото им от оригинално съдържание, което на този етап е твърде невпечатляващо, особено предвид постиженията на конкуренцията. Все още не са обявени подробности за предстоящите проекти, но неотдавна стана ясно, че именно продуцираният от ДиКаприо „Killers of the Flower Moon“ на Мартин Скорсезе ще бъде кофинансиран от AppleTV+ и след разпространението си по кината ще бъде достъпен в категорията „Оригинални продукции“. Според непотвърдена информация сделката за новия филм на режисьора надхвърля 160 милиона долара. Appian Way продуцира още „Shining Girls“ – нов сериал с участието на Елизабет Мос, който също ще бъде достъпен в стрийминг платформата.

Предвид безпрецедентното изобилие от качествени продукции, което прави привличането и задържането на зрителско внимание предизвикателство е много интересно как ще се развият плановете на Apple. Платформата Apple TV+ стартира през ноември миналата година и въпреки че разполага с епичен финансов ресурс, засега не успява да бъде достатъчно конкурентна (да, споменахме „The Morning Show“, но една птичка пролет не прави). Определено не е минало кой знае колко време и това, което не става с пари, става с много пари, но гаранции няма. Дали партньорството с Appian Way и Леонардо ДиКаприо ще даде необходимия тласък на този нов стрийминг играч предстои да разберем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *