Винаги наостряме уши като кученца, когато на хоризонта излезе новина за интересен и оригинален филмов проект, който обещава да излезе извън рамките на стандартните холивудски продукции. Затова и сега сме доста заинтересовани от информацията, че Ейми Адамс е сключила сделка да изиграе главната роля във филм, в който героинята ѝ ще се притеснява, че буквално се превръща в куче.

Филмът ще бъде адаптация на предстоящия роман на Рейчъл Йодър, озаглавен „Nightbitch”. Книгата се очаква да излезе през лятото на 2021 г., а филмовите права вече са уредени от Annapurna Pictures. Сюжетът е описван като „мрачна комедия за майчинството, гнева и женското съществуване“, а в центъра на историята е жена артист, която се затваря вкъщи да гледа новородения си син и все повече се притеснява, че започва да се превръща в куче.

Идеята звучи напълно откачено, но интересното е, че подобен филм вече съществува – независимият „Bitch” на Мариана Палка e дебютирал през 2017 г. на фестивала Сънданс и разказва за майка, която приема персоната на куче и зарязва неверния си мъж да се оправя с гледането на детето. Въпреки любопитно очевидните прилики, книгата все още не е излязла и за момента едва ли може да се говори в действителност колко си приличат двете произведения.

Във всеки случай подготвяната адаптация на „Nightbitch” ни хваща интереса заради силния екип, който се събира да осъществи проекта. От основаването си през 2011 г. досега Annapurna Pictures са продуцирали цял куп впечатляващи (и наши любими) заглавия, няколко от които със самата Ейми Адамс – „The Master”, „Американска схема”, „Vice” и „Тя”. Компанията очевидно знае как да прави филми, които са наистина качествени, а продължаващата им колаборация с Адамс вещае само хубави неща.

Ейми Адамс може никога да не е била сред големите ни любимки, но няма как да отречем, че е повече от талантлива актриса, която поне през повечето време прави любопитни и разнообразни избори на роли. Последните ѝ три отлични превъплъщения  (изключвайки комиксовите филми) бяха в страхотните „Хищници в мрака”, „Първи контакт” и сериала „Sharp Objects” – всички бяха крайно впечатляващи като актьорска игра, но може би не особено „ексцентрични“ като героини. С удоволствие бихме я гледали в нещо по-откачено, какъвто този проект обещава да бъде.

Предвид, че книгата ще излезе чак следващото лято, със сигурност има да почакаме известно време, докато видим „Nightbitch”. Със сигурност обаче ще се ослушваме за новини около проекта и особено кой ще седне на режисьорското столче, което ще е доста силен индикатор в каква посока ще се развие филмът.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *