Extraterrestre

Напоследък „извънземно нашествие” е мръсна дума (особено след като с „Когато падне мрак” се сгромоляса и последната ни надежда за нещо свястно в жанра), но „Extraterrestre” („Extraterrestrial”) на испанеца Начо Вигалондо е филмът, от който очакваме да ни покаже, че не всичко е загубено и че все още е възможно към темата да бъде подходено оригинално и интелигентно. Е, вярно е, че „романтично „драмеди” със сай-фай привкус и елементи на черна комедия”, не е точно същото като сериозен, бъкан с ефекти блокбастър, но именно в това се изразява нестандартния и интересен подход.

Последния път, когато писахме за филма, беше през септември миналата година, когато видяхме първия тийзър, който, освен че не разкриваше много подробности от историята, беше и на испански, което допълнително затрудни вникването в сюжета. Слава богу, сегашната реклама (представена от Vimeo чрез Bleeding Cool) е пълна противоположност – пълен кинотрейлър с далеч повече сюжетни разкрития и по-важното, с английски субтитри. Вижте!

Love… is from another world”. Както казахме и миналия път, „Extraterrestre” изглежда доста забавно и с удоволствие бихме го обадили на кино.

Хулио се събужда до сексапилно момиче в изискан апартамент, с тежък махмурлук и без спомени от изминалата вечер. Тя иска той да изчезне бързо-бързо, но извънземното нашествие, което се случва отвън е перфектното извинение за Хулио да остане.

И въпреки че нещата се влошават с всяка изминала минута, въпреки че идва съпругът на момичето… и въпреки че извънземната заплаха става все по-ужасяваща и по-ужасяваща, Хулио ясно осъзнава едно нещо. Точно като чудовищните създания, които са прекосили галактиката, за да унищожат човечеството, и той няма никакво намерение да си тръгва.

Режисьор на „Extraterrestre” е Начо Вигалондо, който, между другото, е автор на „Timecrimes” – един от най-интересните филми за пътуване във времето от последните години, за чиито, подготвян от Стив Зейлиън, римейк сме писали вече няколко пъти.

Испанската премиера на филма е през март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *