„The Graveyard Book” и „Killer Pizza” за Кълъмбъс

„Deadline” и „Heat Vision” съобщават за договорено партньорство между продуцентската компания на Крис Кълъмбъс „1492 Pictures” и южнокорейската „CJ Entertainment” за три филма, сред които екранизацията на „The Graveyard Book” на Нийл Геймън.

Вече от доста време се говори за „The Graveyard Book” и най-вече за възможността големият Нийл Джордан („Интервю с вампир”, „Играчка плачка”) да се заеме с режисурата. Честно казано, досега силно се съмнявахме това да се случи, но както изглежда, сме грешали. Проектът продължава напред в същия вариант, в който за първи път чухме за него. Джордан, освен че ще режисира, ще се нагърби и със сценария, а Кълъмбъс и Нийл Геймън ще бъдат продуценти.

Романът „The Graveyard Book” представлява своеобразен поклон пред „Книга на джунглата”. Разликата е, че в историята на Геймън, малкото момче е отгледано от призрачните обитатели на едно гробище, вместо от животните в джунглата.

Killer Pizza - Грег Тейлър

Вторият проект в списъка на двете компании е озаглавен „Killer Pizza” и също е екранизация. Автор на романа е Грег Тейлър, а историята се фокусира върху четиринадесетгодишен младеж, който започва работа в пицария с име „Killer Pizza”, която се оказва параван на организация за издирване на чудовища. Режисьор на филма ще бъде Адам Грийн („Hatchet”), който наскоро си спечели одобрението на критиката на фестивала в Сънденс с минималистичния трилър за трима сноубордисти, уловени в капана на въжен лифт, „Frozen”.

Макар и да не сме грандиозни почитатели на точно този тип истории, не може да не се зарадваме на факта, че проектът напомня на филмите, които Кълъмбъс правеше за децата през 80-те, „Гремлините” и „Goonies: Дяволчетата”.

Последният проект от обявените три филма отново е екранизация и носи заглавието „Carpe Demon”. Романът на Джули Кенър „Carpe Demon: Adventures of a Demon-Hunting Soccer Mom” разказва за майка, пенсионирала се от работата си като ловец на демони и принудена да се върне на служба, след като забелязва обезпокоителна активност в местен универсален магазин. Проблемът е, че тя не бива да вдига много шум, защото такъв род активност може да провали политическата кариера на съпруга й. Сценарият е написан от Кевин и Дан Хагеман, Майкъл Дохърти („Почерпка или пакост”) и Дан Харис. Засега все още не е обявено кой ще седне на режисьорския стол.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *