Крейг Шефър е актьор с изключително разнообразно портфолио, но на хорър феновете той е познат предимно от участията си в „Nightbreed”, „Hellraiser V: Inferno” и „Dracula II: Ascension”. Само след месец обаче той ще се потопи обратно в жанра с екранизацията на романа „Widow’s Point” на баща-син дуото Ричард и Били Чизмар.

Ричард Чизмар стана доста добре познат на българските читатели през последните три години благодарение на издателствата „Бард” и „Плеяда”. Първите издадоха колаборацията му със Стивън Кинг „Кутията на Гуенди” през 2017, а през следващите две години вторите последваха примера им с „Мракът Шепне” и „Прокълнатият фар Уидоус Пойнт”. Именно за адаптация по последната книга става дума в тази статия.

Вижте и пълния трейлър, който дебютира през изминалите дни:

Със сигурност няма да ни държи на нокти през цялото време, но се забелязват няколко интересни момента в рекламата. За съжаление, не сме имали възможността да прочетем все още книгата, затова няма да коментираме колко достоверно е представена тя. Все пак ще му хвърлим едно око щом дебютира след месец по дигиталните платформи. Харесваме Крейг Шефър и се надяваме, че актьорът все още умее да задържа вниманието на зрителите.

Widow’s Point” вече имаше премиера през миналата година по време на фестивала Buffalo Dreams Fantastic Film и отзивите са много добри. Критиците хвалят призрачната атмосфера и чудесното изпълнение на Шефър. Стискаме палци да са прави.

Представяме ви и официално описание на книгата, издадена от „Плеяда”:

На бруления от ветровете бряг в най-северната част на Нова Скотия се издига фарът „Уидоус Пойнт“. Историите, предавани от поколение на поколение, разказват, че фарът е прокълнат или че е обитаван от призраци. Повечето местни хора мислят, че там действа някаква тъмна сила, нещо зловещо, което е извън човешкия контрол. Нещо, което причинява лудост и…погубва. След поредица от необясними злополуки, убийство и самоубийство около фара е издигната непристъпна ограда и дълги години там не е стъпвал човешки крак. До един петъчен следобед през 2017-а, когато Томас Ливингстън, прочут автор на книги за свръхестественото, ще влезе във фара и ще остане заключен там, без да има връзка с външния свят. И макар че почти три десетилетия в „Уидоус Пойнт“ не е стъпвал някой, Ливингстън няма да е сам…

Можете да видите и няколко снимки, както и официалния плакат:

widows-point-01-20200809 widows-point-06-20200809 widows-point-05-20200809 widows-point-04-20200809 widows-point-03-20200809 widows-point-02-20200809 widows-point-poster-20200809

Widow’s Point” е режисиран и написан от Грегъри Ламберсън. На Крейг Шефър ще правят компания Кейтлин Нюбери, Доминик Луонго и други.

Очаква се филмът да се появи по дигиталните платформи и на физически носители на първи септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *