„Gather round children!“ Време е за първия трейлър на фантастичния сериал „Raised by Wolves“, с който Ридли Скот се завръща като режисьор на територията на малкия екран за първи път от петдесет години насам. Но не си мислете, че след като не става въпрос за кино, Скот е правил някакъв компромис с визията си – първият трейлър на поредицата е доказателство, че големият майстор не прави компромиси в това отношение.

Ако случайно сте пропуснали или сте забравили (което е по-вероятно, предвид че новината за проекта е от есента на 2018 г.), припомняме, че „Raised by Wolves“ е създадена от Арън Гузиковски („Prisoners”) фантастична драма и следва два андроида (Майка и Татко), чиято задача е да отглеждат човешки деца на тайнствена нова планета. Когато процъфтяващата човешка колония е заплашена от разцепление, предизвикано от религиозни противоречия, андроидите научават, че да се контролират вярванията на хората може да се окаже трудна и опасна задача.

Вижте впечатляващия първи трейлър на „Raised by Wolves“, чиито епизоди ще се излъчват по HBO Max (първоначалният „дом“ на сериала беше TNT, но впоследствие се премести, за което казваме Алелуя!).

Цялостната визия, андроидите, извънземните същества, кървищата… видяното определено се усеща като част от франчайза за Пришълеца, като под това имаме предвид приликите с двете предистории „Прометей“ и „Пришълецът: Завет“. Слава богу обаче, „Raised by Wolves“ си е напълно самостоятелен – въпреки че принципно не намираме идеята за сериал от вселената на „Пришълецът“ за отблъскваща, след „Завет“ загубихме интерес към поредицата и сто пъти повече предпочитаме да гледаме нещо оригинално и самостоятелно.

Като цяло обожаваме киното и имаме много любими жанрове (и типове истории), но има един, който властва над всички, и това е фантастиката. А когато има проект, създаден с подобен размах и в добавка комбиниращ хорър елементи и интересни екзистенциални теми, сред които естеството на живота и човека в частност, ние сме първи пред екрана. Нямаме търпение за „Raised by Wolves“ и се надяваме на най-доброто.

плакат

Създател на „Raised by Wolves“ и сценарист на повечето епизоди е Арън Гузиковски („Prisoners”), а освен Ридли Скот, който ще даде тон на цялата поредица, сред режисьорите на останалите епизоди са Люк Скот (да живее непотизмът), Алекс Габаси, Серхио Мимика-Гезан и Джеймс Хоус. В ролите са Amanda Collin, Abubakar Salim, Travis Fimmel, Winta McGrath, Niamh Algar, Matias Varela, Felix Jamieson, Ethan Hazzard, Jordan Loughran, Aasiya Shah, and Ivy Wong.

Премиерата е предвидена за 3 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Ще извиняваш, ,,Завет“ може да беше слаб, обаче ,,Прометей“ беше уникален в духа на ,,Пришалецът“ и само заради това може да кажем, че и ,,Завет“ си беше добър…такива филми вече не правят…или правят, но единици..

    1. За мен „Завет“ въобще не е слаб – има сериозни пробойни, но в никакъв случай слаб. „Прометей“ е супер. Въртя ги често и едва ли ще ми омръзнат в близко бъдеще.

  2. Това ще се гледа задължително! 3 пъти гледах трейлъра и изглежда внушително и много ефектно, а факта че е сериал може само да ни радва.