„Железният човек 2” с 55 млн. за първия си ден

Преди няколко дни се разбра, че „Железният човек 2” ще е филмът с най-широко дебютно разпространение на територията на Северна Америка и ще бъде показан в 4 380 кина, счупвайки предишния рекорд от 4,366 кина държан от „Тъмният рицар”. Според специалистите по-краткото времетраене на „Железният човек 2”, което позволява повече прожекции в един ден, както и огромният успех на първия филм, трябваше да доведат до тридневни приходи между 155 и 160 млн. и евентуално нов рекорд за първи уикенд, също държан от „Тъмният рицар” и неговите 158.4 млн.

Днес от „Deadline” съобщават, че за първия си ден дългоочакваното продължение е касирало 52.4 милиона долара, в това число и 7.5 млн. от превърналите се в традиция среднощни прожекции, предшестващи официалния дебют. Ако следваме логиката на повечето подобни на „Железният човек 2” филми, той би трябвало да завърши първите три дни от разпространението си с между 125 и 130 млн. При положение, че тези прогнози се сбъднат, това би отредило на филма пето място в класацията за най-големи тридневни уикенди след „Тъмният рицар” – 158.4 млн, „Спайдър-мен 3” – 151.1 млн., „Здрач 2: Новолуние” – 142.8 млн. и „Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца” – 135.6 млн.

Нека не забравяме обаче, че това все още са предварителни резултати и изненади и в двете посоки не са изключени. Каквито и да се окаже те, „Железният човек 2” ще бъде един от най-големите филми на лятото.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *