Ако трябва да сме честни, в момента не сме никак в настроение за студове и дори когато става дума за кино, сто пъти повече предпочитаме някоя лятна брадва с акули (крокодили също стават) пред някакви студени снежни изживявания. Когато обаче става дума за любимия ни тип трилъри, в които действието се развива в ограничено пространство с камерен актьорски състав, място за температурни претенции не може да има. Точно в тази категория попада „Centigrade“, който ни хваща мигновено.

Филмът е дело на Брендън Уолш („Nurse Jackie“) и е „вдъхновен от действителни събития“. В центъра на историята е американската двойка Матю и Наоми, който през 2020 г. се отправят на пътешествие в студените планини на Норвегия. След като отбиват край пътя по време на снежна буря, те се събуждат в капана на автомобила си, погребан под пластове сняг и лед. Критичната ситуация се отежнява и от факта, че Наоми е бременна в осмия месец. С малко ресурси, намаляващи запаси с храна и изобилие от време, лични тайни започват да изплуват на повърхността и напрежението между двамата излиза наяве. Матю и Наоми бързо осъзнават, че трябва да работят заедно, за да оцелеят в осакатяващата битка със стихиите, хипотермията, ужасяващите халюцинации и понижаващата температура, достигаща до -30°C.

Вижте смразяващия трейлър на „Centigrade“ сега:

На теория „Centigrade“ е „любимият ни филм“ и нищо в този трейлър не ни кара да си мислим друго. Разбира се, не очакваме някакви чудеса. Струва ни се, че ще ни хареса повечко от „Frozen“ (трилъра от 2010, а не анимацията на Disney), но по-малко от „Arctic“ с Мадс Микелсен – и двата камерни трилъри със снежни измерения. Ако пък вземе да ни „стане студено“ ще си пуснем горещия „Outback“, до който все още не сме стигнали. Между другото, Брендън Уолш е бил втори асистент режисьор на Дарън Аронофски в „Кечистът“, така че се надяваме да е прихванал нещо.

Вижте и един постер.

centigrade-poster-20200805

Режисьор на „Centigrade“ е Брендън Уолш („Nurse Jackie“), който е и сценарист наравно с Дейли Никсън. В ролите са Дженесис Родригес, Винсент Пиаца и Мейвис Симпсън-Еърнст.

Премиерата на филма е на 28 август VOD и в определени киносалони.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *