Миналата година отбелязахме леко нарушение в хегемонията на акулите в непретенциозните, летни „creature feature“ забавления с алигаторския „Crawl“ на Александра Ажа, но при все не кой знае колко високите ни очаквания (и при все опитите на Куентин Тарантино да ни убеди в качествата му), крайният резултат ни остава по-скоро равнодушни. Сега страховитите влечуги (този път във формата си, принадлежаща на семейство крокодилови) получават нов шанс да ни зарадват и да ни напълнят душата с качествена евтинийка с „Black Water: Abyss“.

Филмът е дело на Андрю Трауки („The Reef”) и представлява своеобразно продължение на игралния му дебют от 2007 „Black Water”, като този път в центъра на историята са група приятели, които докато изследват пещерна система, отдалечена дълбоко в горите на Северна Австралия, са ударени от силна тропическа буря. Покачващото се ниво на водата ги хваща в капан дълбоко под повърхността и заплашва живота им, но скоро от мрачните дълбини изплува нещо още по-страшно и смъртоносно – крокодили убийци.

С две думи „Crawl“ среща „The Descent“. О, йе! Вижте първия трейлър.

Yeap, евтинийка! По никакъв начин „Black Water: Abyss“ не може да се сравнява с „Crawl“ (да не говорим пък за повече от страхотния „The Descent“), който беше далеч по-скъп и високопрофилен. Може би обаче, това ще го направи по-добър филм. И под по-добър имаме предвид по-приятен за гледане по онзи неповторим начин на евтините „creature feature“-и, които се правят под девиза „оригинално е нещо, което се случва на другите филми“. А дано, ама надали.

В добавка вижте и един постер.

black-water-abyss-poster-20200629

Режисьор и сценарист на „Black Water: Abyss“ е Андрю Трауки („Black Water”, „The Reef”), а в ролите са Джесика Макнами, Люк Мичъл, Амали Голдън, Антъни Дж. Шарп, Бенджамин Хучис и др.

Европейската премиера на филма е 7 юли, а в Щатите ще се пови на 10 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *