Няколкото месеца в принудителен „oblivion“ се заиграха с представите на публиката за времето – знаем, че очакваме някакви проекти, които при други обстоятелства бихме проследили с по-сериозно внимание, но причината за разсейването явно може да се търси в (цялостното) забавяне на темпото. И преди се е случвало да минат повечко месеци между отделните сезони на „Фарго“ („Fargo“), но понеже сме фенове на Ноа Хоули, нямаме нищо против да ангажира колкото време и ресурси е необходимо, за да ни зарадва с четвърта порция щатска реалност от миналото.

Проследявайки информацията до пролетта, когато всичко бе covid-стопирано, помним, че трейлърът на сезон 4 ни изглеждаше по-многословен от очакваното. За сметка на това пък новият тийзър, с който се напомня на зрителите как сериите са заснети и почти готови, е монтиран супер и в него прозира специфично чувство за хумор, което ценим и много харесваме.

Провокации ще има, шантави диалози – също, Джейсън Шуорцман винаги е готов да си коригира шапката съобразно изискванията, Крис Рок все още ни се разхожда по ръба на възприятията за тази история (но може да се окаже подходящ избор на шоурънърите за един от фокусите в този сезон), а останалата компания изглежда въодушевена от възложените им задачи. Изкушаваме се да припомним за какво ще се кютачат чернокожи и жабари в сезон 4 на „Фарго“:

В Канзас Сити, Мисури, през 50-те години на ХХ век, две престъпни групировки – едната на италианци, другата на афроамериканци – са стигнали трудно до мирно съглашение. Заедно те контролират „алтернативната” икономика – експлоатация, подкупи и наркотици. За да заздравят постигнатите уговорки, главите на двете гангстерски семейства са разменили синовете си. В един момент шефа на италианската мафия влиза в болница за рутинна операция, ала умира там. Тогава всичко се променя…

Начело на една от враждуващите престъпни фамилии е Крис Рок, участват още актьорите Джак Хюстън, Джейсън Шуорцман, Джеси Бъкли, И’мири Кръчфийлд, Франческа Аскуароли, Гаетано Бруно, Джеръми Харис, Узо Адуба, Салваторе Еспозито, Бен Уишоу, Амбър Мидтъндър, Тимъти Олифант и др.

Създател, шоурънър, сценарист и режисьор на „Fargo” е Ноа Хоули. В екипа от изпълнителни продуценти са Джоел и Итън Коен, Уорън Литълфийлд, Джон Камерън и самия Хоули. Поредицата е продуцирана от MGM Television and FX Productions, като MGM Television е и световен разпространител. И ето още една изненада – творческият екип пуска тийзър, за да „напомни за себе си“, но в полето „премиерна дата“ си стои все още неопределеното „coming soon“! Очевидно ще трябва да се изчака възобновяването на работата по продукцията, както и „съживяването“ на цялата филмова индустрия…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Очевидно всичко качествено в киното мутира в издигане на пиедестали на господарската негърска раса.