Не сме доволни, че трябва да пишем тази новина в несигурно бъдеще време, защото според колективното мнение на екипа ни новата трактовка на „Планетата на маймуните”, стартирала през 2011 година с „Възходът на планетата на маймуните” на Рупърт Уайът и продължена от Мат Рийвс през 2014 и 2017 година с „Зората на планетата на маймуните” и „Войната за планетата на маймуните”, е от малкото наистина качествени представители на комерсиалното кино и не мислим, че на някого е нужно да се преразказват отново тези сюжети, независимо от ракурса.

Но… Мишокът купи Лисичката и сега е време за осребряване на придобивките! Знаем, попадне ли нещо пред погледа на шефовете в Disney то трябва да се превърне в звънтящи монети, иначе животът губи смисъл! И така, според THR, Disney/Fox вече са сключили сделка с Уес Бол, който има във филмографията си само трите „Maze Runner”-а (от които става само първият), и сега в списъка под името му се мъдри „Untitled Planet of the Apes Project”.

Тук следва да уточним какво имахме предвид под „несигурно бъдеще” – в момента никой още не знае дали това ще е продължение след великолепната трилогия на Уайът и Рийвс или ще трябва да преглътнем тотално нов „рибут”… И мигновено в главите ни изскочи неуспешният опит на Тим Бъртън за „нов старт” по темата в самото начало на хилядолетието – старт, който тъкмо бяхме успели (почти) да изтласкаме от съзнанието си.

И като сме захванали с Disney и Fox, само ще припомним част от останалите традиционни теми, които бяха/са притежание на Fox – „Alien”, „Predator”, „Die Hard”. Мишките-сребролюбци не обичат да „бършат прах” от залежала интелектуална собственост – тя трябва да е в оборот и да „помпа” имиджа на компанията, затова може да се предположи как скоро ще измислят начин Брус Уилис да предаде щафетата на нов и млад чаровник в „рибут” на „Умирай трудно”, примерно. Oh, wait!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Предните два филма адски вдигнаха нивото… и все пак се надявам на нещо сносно 🙂