Заразно зло” („Resident Evil” или „Biohazard”, както е известна в Япония) е поредица, която едва ли има нужда от представяне. Игрите на Capcom за безскрупулната корпорация Umbrella, която отприщва върху света смъртоносния T-вирус, превръщайки всички живо във зомбита, има дълга и богата история върху големия екран. С шест игрални филма зад гърба си и три пълнометражни анимации, „Заразно зло” е на път да зарази и малкия екран благодарение на Netflix и Constantin Films. Преди повече от година и половина ви споделихме, че работата по сценария е започнала, но информацията приключваше до тук. Време е феновете да затаят дъх, защото вече е известен сюжетът на новия сериал, както и отговорните лица за него.

Противно на първоначалната информация, новите серии няма да продължат историята на филмите на Пол У. С. Андерсън, много от които искаме да забравим, че съществуват. Продуцентите са избрали различен подход и ще разкажат чисто нова история с чисто нови герои. Ето официалното описание:

Действието на „Заразно зло” ще се развива в две отделни времеви линии. Първата ще ни запознае с четиринадесет годишните сестри Джейд и Били Уескър, които се нанасят в Ню Ракуун Сити. Двете не са особено доволни от това преместване, но нямат голям избор. Колкото повече време обаче прекарват в града, те стигат до извод, че нещата не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед. Освен това започват да се съмняват, че баща им крие ужасяваща тайна. Тайна, която може да унищожи света.

Втората времева линия ще ни пренесе повече от десетилетие напред във времето, в която светът е населен от зомбита и хората са изчезващ вид. Джейд, вече на тридесет години, се опитва да оцелее в този неблагоприятен свят, в който тайните от миналото й не спират да я тормозят.

От една страна това ни звучи интересно, защото ще се опитат да ни покажат паралелно как е започнало всичко и последиците от смъртоносния Т-вирус. От друга страна обаче не сме много убедени дали обявените осем едночасови епизода ще бъдат достатъчни, за да разгърнат цялата история подобаващо. Ще почакаме и ще разберем.

Вижте и официалния пост в Туитър по темата:

Шоурънър, сценарист и изпълнителен продуцент на „Заразно зло” ще бъде Андрю Даб („Supernatural”). Бронуен Хюз („The Walking Dead” ще се заема с режисурата на първите два епизода. Ето какво споделя и Даб за възможността да работи по проекта:

Заразно зло” е една от любимите ми игри. Страшно се вълнувам да мога да разкажа чисто нова глава в невероятната ѝ история и да го направя за първи път на малкия екран, благодарение на Netflix. За всеки един фен на „Заразно зло”, дори и тези, които за първи път ще се докоснат, сериалът ще е пълен със стари приятели и някои неща, жадни за кръв и откачени неща, които хората не са виждали преди.

Чували сме тези обещания преди и няма да възлагаме кой знае какви надежди все още. Не става много ясно колко от „старите приятели” ще бъдат използвани в новия сериал, но се надявам да подходят много по-внимателно и с нужното уважение към материала, за разлика от господин Андерсън. На този етап липсва друга информация, но проектът вече е официално одобрен от стрийминг гиганта и продукцията е започнала с пълна сила. Ще ви държим в течение за бъдещо развитие по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Макар филмите на Андерсън да са ми гилти плежър, последният беше такава лоботомия, че само като се сетя и очите ми кървят. Колкото по-далече държат Андерсън от този проект – толкова по-добре. Стискам палци за нещо сносно.

    1. Наскоро стана дума за поредицата и някой ме попита как завърши последният филм. Успях да се сетя за първите пет, но от последния нищо не помнех хаха 😀 Аз, уви, ненавиждам втория заради гаврата с Немезис и последните два. Четвъртият беше найс фен сървис, особено с появата на Уескър и цялостното му поведение, но после всичко отиде в кенефа 😀

    2. В интерес на истината 4 и 5 се доближават най-много до идеята за „филм по игра’. Иначе да – Немезис визуално беше ок, но дотам 😀 Монтажът на последния и до днес чупи класациите за най-ужасният правен някога…

      https://www.youtube.com/watch?v=o8l8fzinjBk

    3. Аз помня че имаше някакъв танк в шестия филм и музиката от трейлъра 🙂