При все че в редиците ни има леко разминаване в мненията колко точно велик е „Болка и величие“, всички сме единодушни, че филмът беше сред най-добрите от изминалата година и е поредното доказателство за неподправения, огромен талант на неуморния Педро Алмодовар, който вече подготвя следващия си проект.

Variety съобщават, че испанският режисьор, който се разболя от коронавируса, но за щастие се излекува успешно, е използвал времето на изолация, за да завърши свой отдавна подготвян сценарий – „Madres paralelas“. Става дума за драма, чието действие ще се развива в Мадрид, и ще представлява завръщане на Алмодовар към едно от най-големите му вдъхновения и централна тема в творчеството му – майчинството.

Все още липсва някаква по-конкретна информация за сюжета, нo това, което знаем (и което подсказва заглавието), е, че „Madres paralelas“ ще разкаже паралелно развиващите се истории на две майки, които раждат в един и същи ден. Филмът ще проследи живота им през първата и втората година от майчинството им.

По думите на самия Педро Алмодовар, той е предложил една от главните роли на дългогодишната си творческа партньорка и муза Пенелопе Крус, която вече е прочела сценария и го е харесала. Според продуцента Агустин Алмодовар, идеята е снимките на „Madres paralelas“ да започнат през идния февруари и филмът да е по кината до края на календарната 2021 г.

Ужасно харесваме всичко на Педро Алмодовар (изключение прави единствено недоразумението „Свалки в облаците“), особено пък така наречените му „женски филми“ (които са голяма част от творчеството му), така че очакваме „Madres paralelas“ с огромен интерес и нетърпение, а и преди време Алмодовар описа филма като „Дон Кихот на майчинството“ – сериозна заявка, която нямаме съмнение, че може да изпълни.

Ще следим развитието на „Madres paralelas“, като ще се ослушваме и за новини около отдавна планирания първи пълнометражен англоезичен проект на Педро Алмодовар A Manual for Cleaning Women“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *