След години борба и перипетии, най-сетне многоочакваната правна драма „The Trial of the Chicago 7” e заснета и наистина ще имаме възможност да я гледаме през октомври в Netflix. Дълго време дори и ние не можехме да повярваме, че наистина ще се стигне до този момент, но сега вече имаме първи кадри, а за щастие това, че премиерата ще бъде в Netflix (които купиха филма от Paramount преди няколко седмици), изключва и възможността филмът да бъде отложен отново, този път заради пандемията.

Филмът на Арън Соркин разказва за протест през 1968 г. в Чикаго, който от мирна демонстрация срещу войната ескалира сериозно и се превръща практически в бунт, заради който 7 човека биват съдени за конспирация. Самото дело е само част от филма, който също така ще разгледа какво довежда до ескалацията на протеста, както и последващото развитие на връзката между героите на Саша Барън Коен и Еди Редмейн, които в началото не се харесват, но с времето придобиват голямо уважение един към друг.

Ще припомним отново, че звездният актьорски състав на „The Trial of the Chicago 7” освен споменатите Редмейн и Коен включва и Майкъл Кийтън, Джоузеф Гордън-Левит, Уилям Хърт, Марк Райланс, Яя Абдул-Матийн, Джеръми Стронг и Франк Ланджела. Имайки се предвид, че историята е толкова интересна, а и е написана от Арън Соркин, майстор на дългите словоизлияния, които веднага си представяме как ще се впишат в контекста на съдебна драма, вече имахме страшно високи очаквания за филма. Сега с тези първи кадри добавяме към нетърпението си и страхотния визуален елемент на 60-тарската атмосфера, хипитата и строгите съдебни типове, които ще се изправят заедно срещу войната във Виетнам.

Trial-of-the-Chicago-7-sacha-baron-cohen-jeremy-strong Trial-of-the-Chicago-7-eddie-redmayne Trial-of-the-Chicago-7-cast-3 Trial-of-the-Chicago-7-joseph-gordon-levitt Trial-of-the-Chicago-7-cast-2 Trial-of-the-Chicago-7-Jeremy-Strong Trial-of-the-Chicago-7-cast Trial-of-the-Chicago-7-Aaron-Sorkin

Ето го и официалния синопсис:

Това, което по план е било мирен протест, проведен на Конвенцията на демократическата партия през 1968 г., се превръща в насилствен сблъсък с полицията и Националната гвардия. Организаторите на протеста – Аби Хофман (Барън Коен), Джери Рубин (Стронг), Том Хейдън (Редмейн), Боби Сийл (Абдул-Матийн) и др., са обвинени в конспирация за предизвикване на бунт и последвалото дело е едно от най-известните в американската история, превърнало се в символ на антивоенното движение в страната по това време.

The Trial of the Chicago 7” e написан и режисиран от Арън Соркин. Премиерата ще бъде на 16 октомври в платформата на Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *