Мислихме, че след успешната творческа година, която включваше филмите „Към звездите“ и „Имало едно време… в Холивуд“ на Куентин Тарантино, който му донесе  „Оскар“ за поддържаща роля, Брад Пит ще си вземе по-сериозна почивка от актьорстването и ще се отдаде повече на продуцентска дейност, но ето, че той вече избира следващия си проект – екшън-трилъра „Bullet Train“.

Variety и Deadline съобщават, че Пит се е съгласил на участие в „Bullet Train“, начело на който ще застане режисьорът на „Атомна блондинка“, „Дедпул 2“ и „Бързи и яростни: Хобс и ШоуДейвид Лийч. Бившият каскадьор, който изгря на режисьорската сцена с първия „Джон Уик“ (за който реално кредит получава само колегата му Чад Стахелски), наскоро замени оттеглилия се Антоан Фукуа (най-вероятно за да се фокусира върху далеч по-„важния“ „Emancipation“ с Уил Смит) и според информацията ще бъде отговорен и за финалната версия на сценария, написан от Зак Олкевич.

В основата на „Bullet Train“ е японският роман „Maria Beetle“ на Котаро Исака, разказващ за петима наемни убийци, който се озовават на един и същи високоскоростен влак от Токио до Мориока. Те откриват, че мисиите им са свързани и въпросът, който възниква, е кой от тях ще слезе жив от влака и какво ги очаква на гарата.

Звучи като екшън глупотевина, точно като за Дейвид Лийч, но дали ще е точно и за Брад Пит, който напоследък се ориентира към по-зрели роли (дори и когато говорим за кретенски сатири като „War Machine“)? На този етап не можем да преценим как Пит ще се впише в картинката, тъй като нямаме представа каква ще е ролята му, но сме любопитни да разберем. Любопитни сме и кои актьори ще влязат в другите роли – ще е гот, ако са големи имена.

Bullet Train“ ще бъде подкрепен от Sony, които наскоро обявиха, че разработват и друг проект с японски произход – адаптацията на мангата „One Punch Man”. Продуценти ще са Дейвид Лийч и Кели МакКормък, чрез компанията им 87North, както и Антоан Фукуа и Кат Самик. Риосуке Сеагуса и Юума Терада от CTB Inc., които са представители на Котаро Исака, ще са изпълнителни продуценти. От страна на Sony изпълнителен продуцент е Бритъни Мориси.

Все още не е ясно кога ще започнат снимките на „Bullet Train“. Ще се ослушваме за новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *