В края на миналата година никой не очакваше събитията, които преживяхме от началото на 2020 г. досега. За щастие, след тоталния застой, на който бяхме подложени, сега най-сетне отбелязваме леко раздвижване – малко по малко филмовите продукции започнаха да се възобновяват, както и да се потвърждават новите премиерни дати на някои от предстоящите драми, които си набелязахме още миналата година. Точно такъв е случаят с „The Nest”, за който последно разказвахме в края на 2019 г. и чиято премиера беше на фестивала Сънданс.

Припомняме, че „The Nest” разказва за семейна двойка американка и англичанин, които се преместват от Щатите в Англия, за да търсят още просперитет, но всъщност намират само все повече затруднения в брака си. Огромното ни любопитство към филма е породено най-вече от творческия му екип и отзивите, които успяхме да видим след лимитираната му премиера на Сънданс.

И като казахме творческия екип, на първо място са Джуд Лоу и Кери Куун. Лоу по принцип е един от най-любимите ни актьори, когото следим от много години, а напоследък Куун не му отстъпва в очите ни с наистина впечатляващите си роли в сериали като „The Leftovers” и „Fargo”. Самият факт, че безобразно претенциозни източници като The Guardian са включени в трейлъра с отзиви, че това са сред най-добрите роли в кариерите на двамата, говори много. Няма как да пропуснем и режисьора Шон Дъркин, който ни впечатли с отличния „Martha Marcy May Marlene“ и сме ужасно любопитни как ще се справи с втория си пълнометражен ангажимент. Ако съдим по трейлъра, и тук се е справил блестящо. Вижте.

Трейлърът не разкрива никакви подробности за сюжета, които не знаехме преди, но всъщност не са ни необходими. Затвърждава се впечатлението, че „The Nest” ще бъде история за семейни отношения, за власт, пари и влияние и за психологическия им отпечатък върху хората. С две думи, леко ни напомня на миналогодишния „Семейна история“, но без (дори и мъничко) от неговия позитивизъм. Отново ще видим двама актьори на върха на способностите си, натоварени с тежката задача да представят сложните брачни отношения на една очевидно дисфукционална семейна двойка.

The Nest” е написан и режисиран от Шон Дъркин, с участието на Джуд Лоу, Кери Куун, Уна Роуш, Чарли Шотуел, Ан Рийд, Майкъл Кълкин и др.

За момента премиерната дата на филма е предвидена за 18 септември. Стискаме палци всичко да е наред.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *