шон дъркин
Шон Дъркин

Годината приключва и от една страна навлизаме в пика на говоренето за всички филми, които излязоха през последната година, а от друга – вече насочваме погледите към следващата година. Първият от престижните фестивали – Сънданс, ще се проведе от 23 януари 2020 г. и един от многото филми, които ще дебютират там, ще бъде „The Nest” с Джуд Лоу и Кери Куун. В подготовка за премиерата имаме първи кадър от филма, който припомняме, че разказва за бизнесмен, който премества семейството си от Америка в Англия през 80-те години на миналия век.

Интересуваме се от филма по няколко различни причини, една от които, разбира се, е екипът. Джуд Лоу ще го гледаме винаги и по всяко време, Кери Куун не спира да ни радва в последните години (и във „Фарго”, и в „The Leftovers” ни отвя), а режисьорът Шон Дъркин се радваше на огромен критически успех с първия си филм „Martha Marcy May Marlene”. Освен имената обаче самата история ни привлича много. Описвана е като психологически трилър, който ще наблегне върху семейните отношения, но и върху героите сами по себе си – бизнесмена и домакинята по неволя, така че ни е крайно интересно как тези образи ще бъдат разгледани.

Вижте първия официален кадър от „The Nest”, който ни изглежда сякаш добре илюстрира набъбващото напрежение между двамата съпрузи, а по-надолу може да прочетете и официалният синопсис.

the-nest-jude-law-carrie-coon-20191214

Чаровният предприемач Рори премества жена си Алисън и децата им Сам и Бен от предградията на Америка към родната си Англия с амбициозни мечти да направи печалба от оживения Лондон през 80те години. Докато Рори разцъфва, гонейки големи сделки из града, Алисън и децата имат трудности да се адаптират. Самата тя някога е била успешна бизнес дама, но сега Алисън се оказва отегчена домакиня в западнало имение, което семейството не може да си позволи да обзаведе. Особената изолация на новия им дом разцепва семейството все по-дълбоко, а обещаното ново начало изглежда все по-малко вероятно и Рори и Алисън трябва да се изправят пред неприятните истини, скрити под повърхността на брака им.

The Nest” е написан и режисиран от Шон Дъркин с участието на Джуд Лоу, Кери Куун, Уна Роуш, Чарли Шотуел, Ан Рийд, Майкъл Кълкин и др. Световната премиера ще бъде през януари на Сънданс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *