Покрай всичките забавени или отменени премиери заради световната пандемия, историята на „The Burnt Orange Heresy” си остава все пак доста нестандартна. Споменавали сме, че филмът затвори миналогодишния фестивал във Венеция, след което излезе на екран в Щатите този март, тъкмо преди кината да затворят. И за разлика от много други заглавия, които студията пускат директно за стриймване по различните платформи, на този филм те ще се опитат да направят повторна премиера на голям екран.

От една страна това ни говори, че Sony имат надежди „The Burnt Orange Heresy” да бъде един от филмите, които ще привлекат публиката, която се интересува от нетипични заглавия, противопоставяйки се на типичния летен блокбъстър сезон. Също така пускането на филма в кината говори за стремеж към престижните награди, защото дори и тази година, с всичките промени в условията на фестивалите и наградите, филмът да бъде показван (или поне планиран да бъде показван) по кината си остава основно изискване.

Донякъде това желание ни е пределно ясно, но от друга страна не сме сигурни, че точно „The Burnt Orange Heresy” е филмът, на който Sony трябва да залага всичките си надежди. Историята разказва за млада американка (Елизабет Дебики), която се запознава с известен арт критик (Клаус Баес), с когото заедно биват наети от колекционер (Мик Джагър) да откраднат картина от художник в отшелничество (Доналд Съдърланд). Като сюжет ни звучи достатъчно интересно, пък и филмът е описван като „секси нео-ноар“, което винаги привлича интереса.

За съжаление обаче не сме в особен възторг от първия трейлър, защото обещаната „секси“ атмосфера може да е там, но цялостно не оставаме с впечатлението, че „The Burnt Orange Heresy” е филм, който трябва да се гледа, и история, която трябва да бъде проследена. Вижте.

Истински добрата изненада е, че Мик Джагър реално ни изглежда добре в ролята си и ни се струва, че дори играе качествено, което не очаквахме. Имаме и големи надежди за Елизабет Дебики и Клаус Баес, тъй като в последните години имахме възможността да гледаме и двамата в особено впечатляващи роли. Въпреки това обаче има някаква особена липса на интрига, която струи от този трейлър, което ни кара да се съмняваме в качеството на крайния продукт. Дори и първият плакат, който можете да видите по-долу, ни се струва скучен и показващ липса на въображение.

Разбира се, надяваме се да грешим и да се окаже, че „The Burnt Orange Heresy” ще бъде уникално проникновена и дълбокомислена история, която реално разглежда интересна тематика. Има шанс, тъй като филмът сякаш клони към разсъждения за развитието на двамата главни персонажи, за отношението ни към изкуството и какво го прави уникално, как артистите и как критиците и колекционерите поставят различна стойност на произведенията на изкуството.

плакат

The Burnt Orange Heresy” е адаптиран от роман от 1971 г. на Чарлс Уилефорд. Режисиран е от Джузепе Капотонди (“The Double Hour”), а в главните роли ще влязат Клаес Банг, Елизабет Дебики, Доналд Съдърланд и Мик Джагър.

Новата премиерна дата е 7 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Дебицки е голяма красавица. Макар да не знаех за този филм досега, ще посетя киносалона с удоволствие. Трейлърът изглежда сносен.