Томасин Макензи е младата новозеландска актриса, която вече няколко години ни впечатлява с участията си във страхотни филми като „Джоджо Заека“ и „Leave No Trace”. Въпреки крехката си възраст, Макензи вече ни е показала завиден актьорски диапазон и със сигурност оттук нататък ще се интересуваме от развитието на кариерата й. Първо, с удоволствие ще я видим в многоочаквания следващ филм на Едгар Райт „Last Night in Soho“, където ще бъде част от голям актьорски състав, а сега разбираме за една от първите й самостоятелни главни роли.

Макензи ще изиграе американската балерина Джой Уомак в предстоящия „Joika”, написан и режисиран от Джеймс Напиер Робърстън. Уомак е една от само две американки в историята, които са били приети и са завършили в престижната Балетна академия Болшой в Москва. Уомак завършва академията, предложен й е договор да продължи да танцува в Русия, но тя се е завърнала в Щатите и в момента танцува в Бостънския балет. Тя лично ще бъде въвлечена в продукцията на филма, ще съблюдава балетната подготовка на Макензи, а също така ще й бъде и дубльорка.

Балетът е едно изключително изкуство, а балерините са несравними атлети и артисти, които наистина уважаваме. Имаме добро предчувствие за този проект, тъй като балетът и най-добрите му представители са достатъчно впечатляващи сами по себе си, няма нужда да има някаква странична драма като ментални болести („Черен лебед“) или политически напрежения („Рудолф Нуреев: Бялата врана“), че да искаме да гледаме филм за балет. Самата Томасин Макензи първо е добра актриса, а второ ни е много лесно да си я представим чисто визуално в ролята на балерина. Режисьорът Джеймс Напиер Робърстън пък има един доста добре приет филм – „The Dark Horse”, тъй че със сигурност искаме да гледаме още негови произведения.

Ето какво казват от продуцентската компания на филма:

Изпитвайки лимитите на отдадеността, решителността, саможертвата и виртуозността, и допълнително вдъхновен от радостите на младата любов, скокът на Джой към непознатото се докосва до съвършенството.

Joika” е планиран да бъде един от първите филми, които ще влязат в продукция в Нова Зеландия, където за момента те напълно са се отървали от вируса. Правата за разпространение пък ще бъдат продавани на предстоящия онлайн фестивал в Кан, така че очакваме, че интересът към филма ще бъде доста сериозен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *