В разгара на поредните, породени от тежката социална ситуация и ширещата се расова нетърпимост (мирни и не чак толкова мирни) протести в Съединените щати, HBO представиха най-новия трейлър на предстоящия си сериал „Lovecraft Country“. Той смесва и съпоставя (правейки прави любопитен мета-коментар) чудовищните измерения на расизма в САЩ в началото на 50-те години на миналия век и „истински“ чудовища, сякаш излезли от въображението на Х. Ф. Лъвкрафт.

Създател и шоурънър на „Lovecraft Country“ е Миша Грийн, който адаптира едноименния роман на Мат Ръф, разказващ историята на Атикъс Блек, който заедно с чичо си Джордж и приятелката си Летиша, обикаля южните щати на Америка през 50-те години на ХХ в., търсейки баща си и, както вече споменахме, се сблъсква с расизъм и чудовища. Изпълнителните продуценти на сериала са маститите Джордън Пийл и Дж. Дж. Ейбрамс

Вижте новия трейлър.

https://www.youtube.com/watch?v=VJV9acMsDwM

Както и предишния трейлър, и този ни допада адски много като визия. Според нас пресъздаването на епохата и цялостната атмосфера са на топ ниво. Какво ще предложи самата история (и колко буквални ще са социалните и политически коментари), все още не е ясно и е трудно да се прецени само от този трейлър. Забележките ни към рекламата са, че показва по-малко от извънземните (или свръхестествените) „гадове“ и музиката, която ни идва… ужасна!

И като казахме „историята“, ето и малко по-подробен синопсис:

Атикъс (Джонатън Мейджърс) е ветеран, който се завръща от Корейската война и трябва да намери изчезналия си баща Монтроуз (Майкъл Кенет Уилямс) – потаен и упорит мъж, който винаги е вярвал, че не можеш да живееш във фантазиите си, и не е особено доволен от любовта на сина си към „pulp novels“.

Чичото на Атикъс (Кортни Б. Ванс) е много различен и повече като баща от Монтроуз. Той е забавен, добър и начетен човек, който е запознал Атикъс с прекрасния и странен свят на книгите. Двамата потеглят заедно на странното си пътешествие, заедно с Лети (Джърни Смолет-Бел), която е пътувала из цялата страна, но се завръща у дома за по-уседнал живот. Сестра ѝ Руби (Уунми Мосаку) е имала доста по-различен живот и семейните отношения се обтягат, когато тя получава предложение, на което не може да откаже.

Хиполита (Онженю Елис) е била домакиня цял живот, но мечтае за приключения и скоро ще потегли за звездите – в преносен и буквален смисъл. Юстис Хънт (Джейми Харис) е брутален шериф, чийто се среща с Атикъс, докато Джи-А (Джейми Чънг) е привидно наивна медицинска сестра, която обаче може да е замесена в изчезването на няколко войници.

И последно, Кристина Брейтуайт (Аби Лий) е единствената дъщеря на лидера на тайния култ „Синовете на Адам“, която прави всичко възможно да спечели уважението на баща си, но без успех. Уилям (Джордан Патрик Смит) е дясната ръка на Кристина – бодигард, любовник, шпионин, каквото тя поиска. Рус и синеок, той е „съвършеният ариец“.

Създател на „Lovecraft Country“ е Миша Грийн по романа на Мат Ръф, изпълнителни продуценти са Джордън Пийл и Дж. Дж. Ейбрамс, а режисьор на пилота е Ян Деманж („’71“, „White Boy Rick“). В ролите са Джонатън Мейджърс, Джърни Смолет-Бел, Кортни Б. Ванс, Майкъл Кенет Уилямс, Онженю Елис, Джейми Чънг, Уунми Мосаку, Джордан Патрик Смит, Джейми Харис и Аби Лий.

Премиерата е този август по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Преди да отворя статията, на малката снимка ми се стори, че Самюъл Джексън яде спагети

  2. Първо откога Джордан Пийл е мастит… и второ, както обикновено музиката е напълно трепач и разцепва мивки, вани и всякакви други съдове. Направо пак изключително подходяща….

    Надявам се и във филма да е така. Нощ, героите уплашени и напрегнати ходят в гората и изведнъж от тъмнината се чуват адски звуци и нещо…. приближава… ей там.. в тъмното… зад ъгъла…
    На фона на тъпа негърска музика.

    1. Вчера изгледах трейлъра „без звук“. Сега, прочитайки коментарите реших да пробвам да чуя въпросната музика. Съгласен съм- баси, направо е ужасна (в лошия смисъл на думата 🙂 !!!). За подобен трилър, хорър- проект (или поне май официално го водят „хорър“, де 🙂 ) никак не ми се връзва това заспало, негърско соул-рап- еди кво си мънкане под носа… За подобен проект може би щеше да бъде много пподходяща някоя от бруталните психарии на Трент Резнър, например (а, чакайте забравих- той пък не е черен и съответно няма работа във филм на Джордан Пийл 😀 )…