В средата на миналата година ви представихме поредния доста обещаващ и не съвсем типичен проект на HBO – „Lovecraft Country“, в който шоурънърът Миша Грийн и изпълнителните продуценти Джордън Пийл и Дж. Дж. Ейбрамс са събрали особено приятен актьорски състав. Тогава знаехме още, че сериалът ще е любопитна смесица от епоха (САЩ през 50-те години на миналия век), стандартни за онова време проблеми, които уви все още не са минало (основно расизъм), и съвсем друг вид заплаха (свръхестествена, както заглавието намеква).

Сега имаме шанс да видим как точно създателите му са пренесли всичко това на екран, защото вече излезе първият трейлър на „Lovecraft Country“ и си заслужава да се гледа.

https://www.youtube.com/watch?v=XuMF1-2aQv8

Определено ни харесва това, което виждаме – HBO знаят как да правят кино за малкия екран и могат да си позволят съответните бюджети, за това притеснения не сме имали. „Свръхестествената заплаха“ също изглежда супер – падаме си по чудовища, а това, което мернахме, изглежда отлично. Надяваме се само политическата окраска да не е елементарна и с удоволствие ще гледаме „Lovecraft Country“ този август.

И понеже горе споменахме, че актьорският състав е на ниво, което се вижда и от трейлъра, ето какво знаем за героите на Джонатън МейджърсДжърни Смолет-БелКортни Б. Ванс, Майкъл Кенет УилямсОнженю ЕлисДжейми ЧънгУунми Мосаку, Джордан Патрик Смит, Джейми Харис и Аби Лий.

Атикъс (Мейджърс) е ветеран, който се завръща от Корейската война и трябва да намери изчезналия си баща Монтроуз (Уилямс) – потаен и упорит мъж, който винаги е вярвал, че не можеш да живееш във фантазиите си, и не е особено доволен от любовта на сина си към „pulp novels“.

Чичото на Атикъс (Ванс) е много различен и повече като баща от Монтроуз. Той е забавен, добър и начетен човек, който е запознал Атикъс с прекрасния и странен свят на книгите. Двамата потеглят заедно на странното си пътешествие, заедно с Лети (Смолет-Бел), която е пътувала из цялата страна, но се завръща у дома за по-уседнал живот. Сестра ѝ Руби (Мосаку) е имала доста по-различен живот и семейните отношения се обтягат, когато тя получава предложение, на което не може да откаже.

Хиполита (Елис) е била домакиня цял живот, но мечтае за приключения и скоро ще потегли за звездите – в преносен и буквален смисъл. Юстис Хънт (Харис) е брутален шериф, чийто се среща с Атикъс, докато Джи-А (Чънг) е привидно наивна медицинска сестра, която обаче може да е замесена в изчезването на няколко войници.

И последно, Кристина Брейтуайт (Лий) е единствената дъщеря на лидера на тайния култ „Синовете на Адам“, която прави всичко възможно да спечели уважението на баща си, но без успех. Уилям (Смит) е дясната ръка на Кристина – бодигард, любовник, шпионин, каквото тя поиска. Рус и синеок, той е „съвършеният ариец“.

Създател на „Lovecraft Country“ е Миша Грийн по романа на Мат Ръф, изпълнителни продуценти са Джордън Пийл и Дж. Дж. Ейбрамс, а режисьор на пилота е Ян Деманж („’71“, „White Boy Rick“).

Премиерата е този август по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не знам, на мен нещата не ми звучат (и изглеждат) добре. Ветеран от войната в Корея (която, ако не бъркам е била през 50-те години на 20-и век- почти 20 години след като Лъвкрафт е починал, мамка му!!!), две сестри с различни съдби, домакиня, „жиголо“ тип „ариец“, таен култ (най-вероятно натикан там просто „за цвят“)… Звучи ми като обикновена „сапунка“ (айде, да не бъда толкова краен- да кажем „сапунка“ със свръхестествени елементи 🙂 ). Или още по- кофти- като нещо краднато от Краля 🙂 (Стивън Кинг) с тази разлика, че при него формулата с многото обикновени хора поставени в необикновени ситуации работеше перфектно, докато при другия Крал (Лъвкрафт 🙂 ) аз лично нямам спомен да е имало подобни сюжетни прийоми… Не съм расист, ама предпочитам вместо да гледам уплашени черни хора да тичат през нощта в гората, преследвани от чудовище (както е в трейлъра), да гледам уплашени бели хора да тичат през нощта в гората, преследвани от чудовище (както е в историите на Лъвкрафт) 😀 … Иначе, ако ще си правим свободни интерпретации, за к’ъв кур въобще е името на Лъвкрафт там ?!!?(и не, мерси! – тая година вече гледах едно подобно свободно съчинение- ‘Цветът от Космоса“ 🙂 )…

    П.П. Лошо Ейбрамс, лошоооо 🙂 ! Мисля, че още след пълния провал с „LOST“ трябваше да се оттеглиш от телевизията и да продължиш да си твориш единствено и само за „голям“ екран 😀 – „Междузвездни войни“ не ти се получи, ама (без да съм специалист) мисля, че пък „Стар Трек“ не беше никак зле 🙂 …