Докато големите продукции продължават да се отлагат все по-напред във времето, машината на Marvel не спира да върти зъбните си колела и да планува все повече неща за телевизионната си дивизия, която ще започне официално по-късно тази година с „WandaVision”. Мини сериалите на Disney+ ще са изцяло обвързани с последователността на събитията в киновселената на Marvel, затова отдадените фенове със сигурност не биха ги пропуснали. А сега научаваме за още бъдещи планове, които звучат доста интересно.

Преди около две години започна да се говори за евентуалната поява на Moon Knight в Марвелската вселена и ето, че нещата вече наистина се задвижват в тази посока, защото Marvel са кастнали прекрасния Оскар Айзък за титулярната роля. Тъй като обичаме Айзък, смятаме, че този кастинг е страхотно решение, на първо място защото той заслужава втори шанс в комиксовите среди, след като беше тотално безпомощен да спаси или дори да развие истински герой в трагичния „X-Men: Апокалипсис”. След това той имаше късичко появяване във финалните кредити на повече от прекрасния „Спайдър-мен: В Спайди-вселената”, но друго ще си е да го видим в главна роля на комиксова адаптация и то такава, която се очертава да бъде толкова интересна, колкото „Moon Knight“.

Историята на Moon Knight е доста разнообразна в различните лимитирани комиксови серии, които са писани за него. Основното, което трябва да се знае, е, че героят има дисоциативно личностно разстройство, по-познато като „раздвоение на личността“. В неговото тяло живеят едновременно таксиджията Джейк Локли, милионерът плейбой Стивън Грант и американецът с еврейски произход Марк Спектър, който някога е работил за ЦРУ. В някои комиксови серии той има мистични сили, дарени му от египетския бог Коншу, а в други е по-скоро като Батман – ексцентричен милионер, който през нощта се бори с престъпността в странен костюм.

Нямаме някакви особени предпочитания към това кой вариант ще поемат с героя, въпреки че си мислим, че ще бъде по-интересно да гледаме по-мистичната му и мрачна версия, отколкото „марвелския Батман“, защото и без това в тази роля вече е Тони Старк. Във всеки случай, такъв герой, с толкова много различни аспекти, без съмнение ще бъде перфектна възможност за Оскар Айзък да разтегне актьорските си умения. А ние ще очакваме да го видим с нетърпение.

Проектът все още е на доста ранен етап. За главен сценарист е нает Джереми Слейтър, един от авторите на съвсем приличния „The Umbrella Academy”. Все още обаче има да се наемат сценаристи и режисьори, а и не е обявено дали Слейтър ще заеме и шоурънърската роля. Мини-сериалът може да се очаква най-рано през 2022 г., след излизането на всички досега обявени проекти от „Фаза 4”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Чудесен кастинг! Марвел пак налапаха голямо име.

    П.С. “Апокалипсис” за мен лично е далеч от трагичен. По-скоро бих сложил Х3 в тази категория.

  2. “Апокалипсис” e такава гнусна помия, че не е истина. „Х3“ е шибан шедьовър, в сравнение с него.

    1. Кажи го на Саймън Кингбърг – има нужда да чуе малко утешителни думи след помиите, които забърка… 😀