След като изгледахме първоначалния тийзър на многоочакваната екранизация на „Прекрасният нов свят“ („Brave New World“), сега от стрийминг платформата Peacock (домът на сериала, която ще дебютира на 15 юли) изкарват и първи пълен трейлър, за да поддържат очакването за премиерната дата.

Припомняме, че става дума за екранизация на класическата антиутопия на Олдъс Хъксли, която се фокусира върху Джон Дивака (Олдън Еренрайх) и неговата адаптация към Нов Лондон – светът, в който попада и в който хората не осъзнават, че са под абсолютен контрол, постоянно захранвани с наркотика сома. Джон обаче намира този свят за неестествен, тъй като не е израснал там, а присъствието му малко по малко започва да влияе на цялата система и както добре се вижда от трейлъра, това крайно много не се харесва на властите.

Вижте трейлъра сега:

Очевидно е, че в продукцията са вкарани много пари и чисто визуално „Прекрасният нов свят“ изглежда повече от чудесно. Има някои кадри, които са снимани именно с идеята да бъдат запомнящи се и нещата се получават. Надяваме се само и сценарият да е достоен, тъй като промените по класическите романи, направени с идеята историята да пасва по-добре на телевизионния формат, понякога изиграват лоша шега и размиват първоначалния успех и влияние на източника. Стискаме палци обаче тук случаят да не е такъв и една от любимите ни книги да получи достойна телевизионна адаптация, която изглежда добре и представя оригиналния материал по правилен начин.

Ето го и официалния синопсис:

Прекрасният нов свят“ разказва за утопично общество, достигнало мир и стабилност чрез забрана на моногамията, личното пространство, парите, семейството и историята. Като жители на Нов Лондон Бернард Маркс и Ленина Краун отиват на екскурзия до Дивите земи, където попадат по средата на ужасяващ и насилствен бунт. Бернард и Ленина са спасени от Джон Дивака и тримата заедно избягват обратно към Нов Лондон. Пристигането на Джон в Новия свят скоро заплашва да разклати утопичната му хармония, а Бернард и Ленина трябва да се справят с последствията.

 

brave-new-world-poster-20200626 brave-new-world-poster-img01-20200626 brave-new-world-poster-img03-20200626 brave-new-world-poster-img04-20200626

Прекрасният нов свят“ е ръководен от Дейвид Уийнър („Homecoming”), а в главните роли освен Олдън Еренрайх ще видим Хари Лойд, Джесика Браун Финдли, Деми Мур, Хана Джон-Кеймън и Нина Сосаня.

Сериалът ще дебютира с пускането на новата стрийминг платформа на 15 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Всеки път като му видя мутрата на Еренрайх се сещам за лайното „Соло“ 🙁

  2. Искам 1 килограм от тази сома 😶 Две седмици до първата доставка ..