Въпреки че сме отдалечени странични наблюдатели на филмовата индустрия, понякога и ние успяваме да зърнем зад кулисите и да станем свидетели на това как от една идея се ражда друга, как хората се сработват и замислят нови проекти. Когато това са хора, които уважаваме и харесваме, още по-добре за нас. Предполагаме, че такъв е случаят със следващия проект, който ще поеме любимецът ни Джейк Джиленхол.

Филмът се нарича „Snow Blind” и ще разкаже за младо момче, което разбира, че родителите му са част от Програмата за защита на свидетели. Защо казваме, че виждаме как се е получил този проект? Преди година и половина ви разказахме, че Джиленхол много е харесал, както повечето хора, датския филм „The Guilty” на режисьора Густав Мьолер. Тогава историята беше, че Джиленхол иска да продуцира и участва в американски римейк на хита от Сънданс. Не знаем какво става с този проект, вероятно плановете са пропаднали. За наша огромна радост обаче, двамата явно наистина искат да работят заедно, защото Мьолер е поел режисурата на „Snow Blind”.

Комбинацията ни изглежда доста подходящата, тъй като новият проект е адаптация на графичен роман, а тематично е описван като смеска между „Prisoners” на Дени Вилньов и „Running on Empty” на Сидни Лумет, което ни звучи като изключително интересна тонална комбинация. Имайки предвид, че Мьолер вече ни е доказал, че е способен да изгради напрежение единствено с диалог, актьорска игра и движение на камерата, нямаме търпение да видим какво ще стане, когато му е даден и малко по-голям бюджет, за да може наистина да се развихри.

Доста обещаващо е също, че сценарият ще бъде адаптиран от Патрик Нес, автора на „А Monster Calls” и предстоящия „Lord of the Flies” на Лука Гуаданино.

Ето го официалния синопсис на графичния роман:

Какво се случва, когато откриеш, че родителите ти не са хората, за които си ги мислел? За гимназиста Теди животът в заспало предградие в Аляска се преобръща надолу с главата, когато той невинно поства снимка на баща си онлайн, заради което разбира, че той и семейството му са в Програмата за защита на свидетелите. Мъж, който търси отмъщение, нахлува в града им, а скоро след това пристигат и ФБР агентите… ами ако причините на бащата да влезе в Програмата не са толкова невинни, колкото той твърди?

Дори и „Snow Blind” да не е напълно верен на графичния роман, самата завръзка ни звучи много интересно. Предполагаме, че Джейк Джиленхол ще поеме ролята на бащата, което също ни радва доста, тъй като знаем той колко е добър в това да играе привидно безобидни персонажи, които крият в себе си огромна тъмнина.

Ще следим за развитието на проекта и ще споделяме новини своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *