Джейк Джиленхол е сред актьорите, чиито превъплъщения не бихме пропуснали за нищо на света – и ето, че след режисьорския дебют на Пол Дейно „Wildlife” и „The Sisters Brothers” на Жак Одиар за 2018 година, Variety споделят, че се подготвя англоезичен римейк на датския камерен трилър „The Guilty”, а Джиленхол се оказва свързан с проекта – има желание да го продуцира и да участва в него.

Сюжетът на „The Guilty” проследява един полицай, понижен до диспечер на телефона за спешна помощ. Нощната му смяна протича спокойно, но внезапно получава паническо обаждане от отвлечена жена, което прекъсва внезапно. Търсенето на отвлечената жена и нейния похитител поставят на изпитание неговите способности и интуиция, времето го притиска, а и неговите вътрешни демони се явяват сериозна пречка…

Премиерата на датския „The Guilty” беше през януари в програмата на Сънданс, където зрителите го посрещнаха с овации и заслужи наградата на публиката в конкурса за международни филми. Трилърът бе избран и за датско предложение към американската киноакадемия за номинациите в категория „Чуждоезичен Оскар”.

Джейк Джиленхол е видял филма в Сънданс и още тогава е бил поразен от него – особено от майсторското изграждане на напрежението и образа на героя. Междувременно Джиленхол се е погрижил да осигури и сериозна подкрепа за подготвяния римейк – режисьорът и съсценарист на оригиналния филм Густав Мьолер, както и продуцентката Лина Флинт ще се включат като изпълнителни продуценти в новия проект.

С интерес ще очакваме още новини по темата!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *