Въпреки някои разминавания в екипа ни за това колко точно харесваме миналогодишния „Към звездите“ на Джеймс Грей, всички сме съгласни, че беше един от по-добрите филми за изминалата година. За самия Грей това беше пореден успех след доста добре приетия „Изгубеният град Z“. Очевидно Холивуд започва да забелязва възхода на режисьора и да му обръща специално внимание, съдейки по обявения абсолютно чудовищен каст, който ще се появи в следващия му проект.

Вече сме отбелязвали, че в една от главните роли на предстоящия „Armageddon Time” ще влезе любимката ни Кейт Бланшет, а сега към нея се присъединяват Робърт Де Ниро, Ан Хатауей, Оскар Айзък и Доналд Съдърланд. Наистина убийствен актьорски екип, особено като се има предвид, че филмът по всяка вероятност ще се фокусира върху детските си персонажи.

isaac-suderland-ann-20200620

Armageddon Time“ е много личен проект за Джеймс Грей, който ще разкаже историята на елитно частно училище в Ню Йорк в средата на 80-те години, в което самият Грей е бил преместен като дете от нормалното си държавно училище. Въпреки че филмът не е биографичен, от интервютата, които режиьорът дава, става ясно, че е базиран на спомените му и сценарият, който той е написал, е дълбоко свързан с личните му преживявания и разсъждения за семейните отношения. Той казва:

Нямам търпение да направя филм за хората, за емоциите и взаимоотношенията им, искам да бъде изпълнен с топлота и нежност. В някои отношения е за моето детство, но всъщност е илюстрация на семейната обич на всяко едно ниво.

След разбитата и измъчена връзка, която видяхме между баща и син в „Към звездите“, сега ще ни е крайно интересно да видим как Джеймс Грей обръща камерата си към нещо позитивно и „изпълнено с топлота“. Всъщност сме почти сигурни, че няма да е толкова лесно и филмът ще включва и други, по-неприятни измерения като класовите различия и отношенията на момчетата в прогимназията. Грей продължава:

Моите родители, които въобще не бяха богати, бяха от средната класа, използваха абсолютно всички възможни врътки, така че аз да мога да отида в това училище. Това едновременно ми спаси живота, но и ми отвори очите за истински расизъм и антисемитизъм. В някои отношения идеята да разкажа тази история, в контекста на това семейство с истинска топлота – понякога това е най-добрият Троянски кон, за да въвлечеш хората емоционално. Разказът е чудесен начин, за да доставиш някои доста неприятни новини.

Сигурни сме, че едни от най-добрите актьори, работещи в момента, всичките събрани заедно на екран, за да разкажат тази история, със сигурност ще допринесат за качеството на крайния продукт. Засега за съжаление, дори нямаме яснота кой каква точно роля ще поеме, нито пък кога се очаква снимките да започнат. Грей има още един подготвян филм – „I Am Pilgrim“, за който също не се знае на каква степен е в момента.

Ще следим за още новини и ще ги споделяме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *