Рога

Честно казано, бяхме забравили за „Horns” („Рога”). Почти година изтече откакто за последно писахме за него по повод първия клип и няколко нови снимки, което си е бая време, особено като се има предвид, че не сме го очаквали с някакво огромно нетърпение – любопитно ни е да го видим заради Джо Хил и Александър Ажа, но нищо повече.

Сега обаче филмът отново хваща вниманието ни с първия си тийзър трейлър и плакат (можете да ги видите по-долу) и едва ли отново ще изпадне от полезрението ни, тъй като премиерата му предстои в края на октомври и вероятно скоро ще завалят огромно количество рекламни материали.

В случай, че не сте запознати, „Horns” („Рога”) на режисьора Александър Ажа е създаден по едноименния роман на Джо Хил (синът на Стивън Кинг, който обаче не обича да се хвали с роднинската си връзка с Краля и сам си е изградил достойно място и име в занаята) и разказва за 26-годишен младеж, обвинен в изнасилването и убийството на приятелката си, който се събужда и открива, че му растат рога.

Очевидно трейлърът не разкрива много от историята, нито пък можем да придобием чак такава добра представа за цялостния стил. Но принципно Ажа го бива, така че нямаме притеснения в тази посока. Притесненията ни са как ще се справи Радклиф – момчето се старае много, но засега не ни е убедил с нищо, че наистина го бива.

Сега вижте и първия официален плакат, а след това хвърлете едно око на пълния синопсис на родното издание на романа, дело на „Изток-Запад”.

плакат

Игнейшиъс Периш прекарва нощта пиян и върши ужасни неща. На другата сутрин се буди с гръмотевичен махмурлук и зверско главоболие… а от слепоочията му растат чифт рога. Отначало Иг решава, че те са халюцинация, продукт на съзнание, увредено от гнева и скръбта. Той е прекарал последната година самотен, в свое лично чистилище, след смъртта на своята любима Мерин Уилямс, изнасилена и убита при необясними обстоятелства.

Душевното разстройство би било най-естественото нещо на света… Ала в рогата няма нищо естествено и на всичкото отгоре са си съвсем реални.  Някога добродетелният Иг е живял живота на благословените: роден в семейство с привилегии, втори син на известен музикант и по-малък брат на изгряваща звезда от късните телевизионни шоута, той е разполагал със сигурност, богатство и със свое място в обществото. Имал е всичко, дори нещо повече – имал е Мерин и една любов, градяща се на споделени блянове, взаимно предизвикателство и невероятна лятна магия. Смъртта на Мерин обаче обрича на проклятие всичко това. Единствен заподозрян в престъплението, Иг така и не е обвинен, нито изправен пред съда, но не е и оневинен. Според съда на общественото мнение в Гидиън, щата Ню Хемпшир, Иг е виновен и винаги ще бъде, защото богатите му и разполагащи с връзки родители са се задействали, за да прекратят разследването. Нищо от това, което Иг може да стори и да каже, няма значение. Като че всички, включително и Бог, са го изоставили. Всички, освен вътрешният Дявол…

Сега Иг е обсебен от ужасна нова сила, съответстваща на ужасния му нов външен вид – злокобна дарба, която той възнамерява да използва, за да открие чудовището, убило Мерин и съсипало живота му. Добротата и молитвите за по-добро не са го довели доникъде. Време е за малко отмъщение… Време е Дяволът да си получи своето!

Режисьор е Александър Ажа („Високо напрежение”, „Очи на скалите”, „Огледала” и „Пираня”), сценарият е дело на Кийт Бънин („In Treatment”), а Джо Хил е изпълнителен продуцент. В ролите, освен Даниъл Радклиф, ще видим Макс Мингела, Джуно Темпъл, Джо Андерсън, Дейвид Морз, Джеймс Ремар, Кели Гарнър и др.

Премиерата е 31 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Слухти се, че в периода 2015-2016 година Джо Хил ще пусне не една, а три нови книги, първа от които май ще е романът „The Fireman“. 🙂