Ако даден филм постигне финансов успех, то златното правило в 99% от случаите е да се направи продължение, предистория или телевизионен сериал по него. В случая с киберпънк-екшън-боди хоръра „Upgrade” на Лий Уанел, явно ще видим и трите наведнъж.

Blumhouse TV и UCP са подписали договор с Уанел за разработването и режисирането на телевизионен сериал, който ще действа като продължение на филма. Действието ще се развива няколко години след събитията от „Upgrade”, като вселената му ще бъде разширена с нова, по-еволюирала версия на STEM, нов приемник и свят, в който правителството ще използва STEM за справянето с криминалната престъпност. Според потвърдена информация от няколко източника, сценаристите на първия сезон вече са наети, като част от тях са Уанел, Кристал Зив Хютън и Джеймс Ролънд. Хютън и Ролънд са работели и преди за Blumhouse, като написват втори сезон на успешния сериал „The Purge” (който също действа като продължение на филмовата поредица).

Екипът ни е раздвоен относно новината. Някои от нас се чувстват обидени от качеството на филма, докато други (като мен) си прекараха добре в киното и са отворени към всякакви продължения. Направен само за 3 милиона долара, „Upgrade” успя да направи 17 милиона в боксофиса и да получи предимно позитивни отзиви от критиците и аудиторията. Не е изненадващо, че Blumhouse се опитват да капитализират от успеха на филма, но се надяваме алчността да не ни донесе полуфабрикат, който даже да не става за консумиране. Добре е, че Лий Уанел има активно участие в проекта и ако съдим по качеството на „Невидимия“, то имаме повод да се надяваме на адекватен финален продукт.

В завършек ви напомняме сюжета на „Upgrade”, в случай, че сте го пропуснали и тепърва трябва да наваксвате:

След като съпругата му е убита, а той остава парализиран след брутален обир, Грей Трейс получава предложение от милиардер да направи „ъпгрейд“ на тялото си с помощта на експериментална технология. Шанс отново да се движи и да отмъсти на престъпниците, убили жена му, му дава „STEM” – изкуствен интелект в имплант, който не само лекува парализата, но и му дава невиждани способности.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *