We felt a great disturbance in the Force… yet again!

Някаква прокоба тегне над режисьорската гилдия във вселената на Star Wars – оказва се, че на този пост са най-лесно заменяемите личности. След цитирани (традиционни) „творчески различия”, Disney и Lucasfilm се разделят с Колин Тревъроу и той няма да довърши работата си по „Star Wars: Episode IX”. А само преди месец, в последната ни новина за последната част на оригиналната трилогия споменахме, че се присъединява нов сценарист и че предстоящият, осми епизод ще си остане аномалия – без промяна на творческия екип, с един режисьор начело. Всъщност вече се съмняваме дали става дума въобще за някакво „творчество”, след като мисис Кенеди и компания безапелационно „колят и бесят” всеки, който има различно от тяхното мнение – защо не решат да поверят директно отговорностите на първите асистент режисьори и операторите, и да се свършва тази мъка!

Колин беше прекрасен сътрудник в процеса на разработване на Епизод IX, но всички заедно стигнахме до извода, че погледът и перспективите ни към проекта се различават. Пожелаваме всичко най-хубаво на Колин и съвсем скоро ще споделим повече информация около филма.

Колин Тревъроу
Колин Тревъроу

Ясно е, че могат да го кажат по всякакъв йезуитски маниер (управлявайки франчайз за милиарди), но фактът е, че на който не им играе по свирката – му показват вратата! Тревъроу се включи в екипа преди повече от две години, и заедно с Дерек Конъли имаха ангажимент да работят по сценария (двамата са автори на сценариите на „Jurassic World” и „Safety Not Guaranteed”). Както припомнихме, съвсем наскоро беше присъединен още един сценарист – Джак Торн, и това (очевидно) може да се разчете като знак на продуцентско недоволство. Може би понеже до началото на снимките през януари 2018 има още няколко месеца, все още са спокойни, че ще си намерят заместник – те замениха Фил Лорд и Крис Милър с Рон Хауърд (едва ли не) в последния момент, та тук ли ще се поколебаят?!

Естествено, в момента, в който беше обявено напускането на Тревъроу, започнаха спекулации кой би могъл да го замени. Според Deadline сценаристът-режисьор на „Star Wars: The Last Jedi” Райън Джонсън е най-вероятният избор – и без това той се оказа единственият в последно време, изкарал „цял мандат” при Катлийн Кенеди и Disney, познава вече целия екип и лесно би поел кормилото на следващата част от трилогията. Това не означава, че режисьорът е получил предложение, а че просто е спряган като най-удобният (и може би послушен?) избор. Безспорно е, че ще следим с огромен интерес какво ще се случи в близките дни по темата – и ще бъдете информирани своевременно!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

  1. Горкият Колин преди време се окайваше, че няма да може да се наслади на Еп. 8 като нормален зрител, защото целия филм му е бил спойлнат, за да може да работи по Еп. 9 (естествено). Сега е отвсякъде прецакан- нито ще режисира финала на сагата (а дали наистина е финал?), нито ще може да се наслади на последните 2 епизода:(

    1. Като приходите от сагата започнат да им падат драстично, ще им задреме….
      Ама Българите са казали една мъдра приказка… Късно е либе за китка…………

    2. Гласувам за Tommy Wiseau – ето такъв режисьор заслужава алчната пача Катлийн Кенеди…

    3. Родригеса е добър избор – ще им избичи чуден Star Wars, за 25 млн макс

    4. Ми да, ще летят и ще се стрелят. И с мечове ше се секат

    5. Повече от ясно е, че Уве Бол е най-подходящия човек за работата.

  2. Някой изобщо гледа ли още тая повърня? Дори не си направих труда за Роуг 1… Star Wars е 1-6, останалото щеше да е най-полезно ако беше под формата на тоалет папир.

    1. Много хора са се отказали от сагата, защото са останали недоволни от „Силата се пробужда“, но Rogue One е нещо по-различно и можа и да ти допадне.

    2. Според мен осмият епизод също ще е чук.

  3. This is really beyond death …its in the fucking zone where life is no longer, let alone creativity…

    Some industry fucks think they are entitled to making a lot of money, because somebody made a good move half a century ago…

    What exactly is the connection between one and the other ? What is the common thread between what happenned in the 70s and what these fucks are trying to do now ???

    it was tried …several times…And they have failure after failure after failure on their hands….how stupid are these people ?

    The innate duality in this world, where the best thing is also the worst, will bite those schmucks in tthe ass big time …I do not want to be in their place…Anyone who signs up for this is just silly …

    There are a zillion ways to dream in a cinema theatre … None of them has anything to do with any of the new awful Star War shit….

  4. Хах!
    Недоумявам как по целият нет хора обсъждат режисьори за Междузвездни войни… Амиии… Ако познавате някой S(J)W маркетингов специалист, може да препоръчвате.

  5. @Stealth,

    Това е защото хората в нета са по-големи специалисти що се отнася до неизлезли ленти от продуцентите на въпросните 😉
    Акъл – море;