Психологическите ужаси със сигурност имат нужда от повече представители като „The Babadook” или „Hereditary”. Филми, които не разчитат само и единствено на евтини jump scare моменти, за да плашат зрителите, а наистина могат да смразят кръвта ви и да накарат косъмчетата на вратата ви да настръхнат. Като добавим към това и факта, че австралийските хоръри са доста рядко срещано явление, то без съмнение интересът ни към режисьорския дебют на Натали Ерика ДжеймсRelic” е висок.

Филмът вече спечели сърцата на публиката по време на своята премиерата през януари на фестивала в Сънданс. IFC Midnight са закупили правата за разпространение в Щатите и се очаква „Relic” да дебютира в избрани кина и по дигиталните платформи на 10 юли тази година.

Вижте и първия трейлър:

Представяме ви и официалното описание на филма:

Когато Една (Робин Невин) необяснимо изчезва, нейната дъщеря Кей (Емили Мортимър) и внучка Сам (Бела Хийткоут) пристигат в рушащата се стара семейна къща само да открият следи за засилваща се деменция, разпръснати из цялото място. Щом майка им се появява толкова мистериозно, както е и изчезнала, притесненията на Кей, че старата жена не знае или не иска да каже къде е била, се сблъскват с ентусиазма на Сам, че баба ѝ се е върнала невредима. Поведението на Една става все по-нестабилно и скоро двете започват да усещат коварно присъствие в къщата, което се опитва да установи контрол. Трите поколения жени са обединени от травма и силно чувство за сила и лоялност, които да им помогнат да превъзмогнат своите най-големи страхове.

Relic” обещава да наблегне сериозно на драмата и психологическия ужас, а повечето ревюта гарантират за наистина зловещи моменти, които да ви държат на нокти през цялото време. На нас със сигурност ни звучи интересно и ще му хвърлим едно око щом се появи през юли месец.

Relic” е финансиран от компанията на братя Русо AGBO съвместно с Film Victoria и Screen Australia. Джейк Джиленхол и Рива Маркър, които са част от американската компания Nine Stories, заедно с Анна Маклийш и Сара Шоу като представители на австралийската Carver Films, ще бъдат продуценти.

relic-poster-20200529

Режисьор на „Relic” е Натали Ерика Джеймс, която е и сценарист заедно с Крисчън Уайт. В ролите ще видим Емили Мортимър, Робин Невин, Бела Хийткоут, Крис Бънтън и други.

Премиерата за Щатите е насрочена за 10 юли, като филмът ще дебютира в избрани кина и по дигиталните платформи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. В списъка ми е за гледане и звучи/изглежда наистина интересно. Дано позитивните ревюта се оправдаят и наистина изненада приятно! 🙂

    1. Аз си признавам, че даже не го бях чувал до онзи ден, но определено ме заинтригува 🙂