Все още нямаме много ясна представа кога ще излезе следващият филм на София КополаOn The Rocks”, за който първо разказахме в началото на миналата година. Продукцията на Apple се очакваше да бъде пусната в стрийминг платформата им тази година, но както всички останали проекти, не се знае до каква степен е бил засегнат от пандемията. Въпреки това обаче изглежда, че Копола и Apple са се сработили добре заедно и сега развиват нов съвместен проект.

Този път София Копола ще се гмурне в плодотворната почва на лимитираните сериали, като ще базира нейния върху книгата „The Custom of the Country” на Едит Уортън, първо публикувана през 1913 г. Веднага разбираме защо Копола е искала да екранизира точно тази книга – историята разказва за Ундин Спраг, момиче от средния Запад в Америка, което се опитва да се издигне в Нюйоркското „високо” общество чрез всякакви методи. Копола нарича Ундин „любимата ми литературна анти-героиня”, което веднага ни подсказва откъде идва интересът й. Практически цялата филмография на режисьорката досега включва сложни, изтормозени, но силни женски персонажи, които не се вкарват в лесни за описание рамки.

Ето го и по-подробният синопсис на романа:

The Custom of the Country” е язвителен, разказващ история за амбиция на една от най-безскрупулните героини в историята на литературата. Ундин Спраг е толкова магнетично красива, колкото и непреклонна. Нейното изкачване във високото общество на Ню Йорк от позиция на новобогаташка представлява провокативен коментар на тези, които се стремят да се издигат и надеждите, които обикновено завършват с техния крах. Книгата е едно от най-възхваляваните произведения на Едит Уортън и представя едно изключително осъждане на материализма и сбърканите ценности, което е толкова силно днес в портрета си на алчност и власт, колкото и когато е било написано преди повече от век.

Описанието ни звучи изключително любопитно. Напълно сме сигурни, че именно София Копола е правилният човек да се заеме с екранизацията на толкова многопластова история и героиня. Кастването на главната роля със сигурност ще бъде доста интересен въпрос, а имайки предвид високия профил на Копола и финансовите възможности на Apple, граници за това коя актриса ще поеме ролята на Ундин практически няма.

За момента няма информация кога ще стартират снимките, но бихме предположили, че на екран сериалът ще се появи най-рано през есента на 2021 г. Ще следим за други новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *