бил мъри и софия копола изгубени в превода
Бил Мъри и София Копола – „Изгубени в превода”

Напоследък изглежда всяка компания с пръст в Холивуд се прави своя стрийминг платформа, от телевизионни канали до гигантите Disney и Apple. Наскоро ви разказахме, че Apple са подписали договор с продуцентската компания А24 за производство на оригинални филми. Сега имаме подробности и около първият проект, който ще излезе от тази сделка.

Идната пролет в продукция влиза следващият филм на София Копола – „On the Rocks” с участието на Бил Мъри и Рашида Джоунс. Историята ще разказва за „млада майка, която възобновява отношения с баща си – плейбой с огромен характер, впускайки се заедно в приключение из Ню Йорк”. Филмът ще бъде нова колаборация между легендарният Бил Мъри и Копола, 15 години  след като те заедно пожънаха огромен успех с „Изгубени в превода”.

Проектът ни звучи точно като типа филм, който очакваме от А24, заради който тип сме им такива огромни фенове. Припомняме, че в последните няколко години, продуцентската компания стоеше зад някои от най-добре възприетите нискобюджетни филми като „Moonlight”, „Lady Bird”, „Проектът Флорида” и още много други.

Комбинацията между тяхната стилистика и тази на София Копола освен това също е очевидна. Те вече са работили заедно по „The Bling Ring“, който не ни е сред любимите, но освен него Копола вече се утвърди в пространството с любовта си към независими филми, изследващи характери, обикновено с наранени и сложни героини в центъра. С име като Копола си представяме, че тя е можела да има и по-лесен и по-широко познат път в индустрията, но се радваме, че се спря именно на инди сферата да показва талантите си. Филми като „Somewhere” и „Изгубени в превода” не се виждат често, а през 2017-а тя отново се отличи с атмосферния трилър „The Beguiled“.

Като цяло с тази филмография и познатия й стил, не бихме пропуснали нов неин филм, още повече пък с такъв каст. Очевидно е, че двамата с Бил Мъри работят много добре заедно – колаборацията им донесе на Мъри единствената му (срамота!) до момента номинация за „Оскар“. Включването на Рашида Джоунс също е страхотна новина. Нейната харизма е добре позната на феновете на две от най-обичаните американски комедии от последните години – римейка на „The Office” и „Parks and Recreation”. Мъри и Джоунс един до друг са първо мечта на всеки, обичащ независимото кино, но освен това подозираме, че подсказва завръщане на София Копола към по-комедийния й стил.

Интересно съвпадение намираме и в това, че Рашида Джоунс, също като режисьорката, е наследничка на много впечатляваща и тежка история в развлекателната индустрия. Тя е дъщеря на легендарния музикален продуцент Куинси Джоунс. Представяме си, че двете със София Копола имат много общо помежду си и сигурно ще се сработят чудесно.

On the Rocks” е по сценарий и под режисурата на София Копола, като тя е и изпълнителен продуцент, заедно с дългогодишния си съдружник Юри Хенли. Без нищо да е все още официално, филмът се очаква на екран през 2020 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *